Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΑΠΘ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ενώ η επίσκεψη είχε τόσο ουσιαστικό όσο και συμβολικό χαρακτήρα, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για το Αριστοτέλειο, με αιχμή τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Η σημερινή συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για μια σειρά συνεργειών ανάμεσα στο ΑΠΘ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με κοινό στόχο ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, εξωστρεφές και πρωτοπόρο στο ψηφιακό του αποτύπωμα.
«Τους θεσμούς τους κάνουν οι άνθρωποι. Με πραγματική διάθεση, όλοι μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να περάσει στην επόμενη ψηφιακή μέρα», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητάς της, την προσβασιμότητα στη γνώση και τη σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας και της οικονομίας».
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο όραμά του για μια ριζική ανανέωση του ιδρύματος, με βάση και την εμπειρία του στην Ιατρική Σχολή, όπου, όπως επισήμανε, έχουν ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία αντίστοιχες καινοτομίες.
«Έγινε μία πρώτη συζήτηση για να αλλάξουμε το πανεπιστήμιο και να δώσουμε επανεκκίνηση. Θα είναι μία ολική επανεκκίνηση και θα ξεκινάει από έναν ψηφιακό μετασχηματισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο, πιλότο όχι μόνο για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο. Τις επόμενες μέρες θα υποβάλουμε στον κ. Υπουργό μία έκθεση με ρεαλιστικό πλάνο για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα. Το ΑΠΘ αλλάζει! Η ψηφιακή επόμενη μέρα ξεκινά τώρα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









