Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε εν συντομία στον πόλεμο του Ισραήλ με το Ιράν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 στον Καναδά και κάλεσε το Ιράν να καταλήξει σε συμφωνία.
Ερωτηθείς για αναφορές ότι το Ιράν επιθυμεί να αποκλιμακώσει την κατάσταση, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι οι Ιρανοί θα «ήθελαν να μιλήσουν». Ωστόσο, σημείωσε: «Θα έπρεπε να το είχαν κάνει αυτό νωρίτερα. Είχαν 60 ημέρες και την 61η ημέρα είπα: “Δεν έχουμε συμφωνία”».
Πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουν μια συμφωνία. Είναι επώδυνο και για τα δύο μέρη, αλλά θα έλεγα ότι το Ιράν δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο. Θα πρέπει να μιλήσουν, και θα πρέπει να μιλήσουν αμέσως πριν να είναι πολύ αργά».
Όταν ρωτήθηκε τι θα χρειαζόταν για να εισέλθουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο, ο Πρόεδρος αρνήθηκε να σχολιάσει.
🚨 President Trump just sent a STRONG message to Iran: “I'd say Iran is NOT winning this war. They should talk — and they should talk immediately before it's too late.”
— Nick Sortor (@nicksortor) June 16, 2025
Take that advice, Iran! pic.twitter.com/o9SXRITahz
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-GETTY IMAGES POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μάργκοτ Ρόμπι: Ξανά με μυθικό κόσμημα στην πρεμιέρα για τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη», vid
- Ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών του DASHBOARD – myEFKA
- Μια “μικρή ομάδα” Αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται στη Νιγηρία
- Αδιανόητο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα δάγκωσε κι έκοψε το αυτί του 57χρονου συντρόφου της
- Συνάντηση Δένδια – M. Rogers: Συζήτησαν για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών αμυντικών σχέσεων
- Επεκτείνεται το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία- Ποιοι δικαιούνται τις 10.000 ευρώ
- Οι συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο, λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
- «Η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι αναγκαία», γράφει στην «La Stampa» o Γιώργος Παπανδρέου
- “Leonardo”: Η νέα ισχυρή καταιγίδα που απειλεί Πορτογαλία και Ισπανία μετά το φονικό πέρασμα της Κριστίν
- Σημείο των καιρών; Τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων









