Κατά την συνάντησή τους, ο κ. Τασούλας επισήμανε, ότι οι δύο χώρες, συνδεόμενες με ιστορικούς δεσμούς, οφείλουν να συνεργάζονται στενά στη βάση των αρχών της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, για την προαγωγή της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
Τόνισε, επίσης, ότι για την Ελλάδα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η Ελληνική Εθνική Μειονότητα και η προστασία των δικαιωμάτων της, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών, μορφωτικών και πολιτιστικών.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό στις προσπάθειες της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αξιολογώντας την πρόοδο που συντελείται ως προς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Από την πλευρά του, ο κ. Χασάνι αναφέρθηκε στους φιλικούς δεσμούς των δύο λαών, τονίζοντας ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, καθώς και η Αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα αποτελούν γέφυρες αλληλοκατανόησης και επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Εξέφρασε, ακόμη, την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και τόνισε ότι η χώρα του έχει τη βούληση να εργασθεί από κοινού με την Ελλάδα για τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων και την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βραζιλία: Ένοπλοι έκλεψαν 8 γκραβούρες του Ματίς από βιβλιοθήκη στο Σαν Πάουλου
- Το έγραψε ξανά ο Μασκ: «Διαλύστε την Ε.Ε.»
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες και Κρήτη – Βελτίωση στα βόρεια και δυτικά από το μεσημέρι
- Η Ταϊλάνδη λέει πως στρατιώτης της σκοτώθηκε κι άλλοι 4 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις
- Ξεκινούν δυναμικά τα αγροτικά μπλόκα και στην Κρήτη
- Ταραγμένο το κλίμα ανάμεσα σε Ιαπωνία και Κίνα – Το Τόκιο κάλεσε τον Κινέζο πρεσβευτή
- ReBrain Greece στη Νέα Υόρκη: Κάλεσμα επιστροφής σε Έλληνες με φορολογικά κίνητρα και ρεκόρ συμμετοχών
- «Ανάσα» για τη Θεσσαλονίκη, ανοίγει σήμερα ξανά το μετρό
- Αυτό είναι ο στόχος για την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης
- Σαν σήμερα 8 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας









