Το νέο σκάφος αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρησιακή δυνατότητα της αστυνομίας, δίνοντάς της τα κατάλληλα μέσα για να επιτελέσει αποτελεσματικά την αποστολή της, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες των κατοίκων. Σύμφωνα με τις επιτελικές προτεραιότητες της ΕΛΑΣ το νέο σκάφος θα συμβάλλει τόσο στην αστυνόμευση της λίμνης από περιστατικά κλοπής αλιευτικών εργαλείων όσο και σε ζητήματα πολιτικής προστασίας των ψαράδων και των επισκεπτών που περιηγούνται στα ασκηταριά της Μ. Πρέσπας.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου απευθυνόμενος τόσο στον γενικό Συντονιστή της αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, τόνισε ότι «η περιοχή της λίμνης χρειάζεται ένα ακόμη σκάφος προκειμένου να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης ασφάλειας όχι μόνο για τα αλιευτικά εργαλεία των ψαράδων της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες που από την περίοδο της άνοιξης έως και το Φθινόπωρο χρησιμοποιούν τις βάρκες των ντόπιων για να επισκεφθούν τα ασκηταριά της λίμνης». Εξήγησε ότι με την ύπαρξη δύο σκαφών «μπορούν να αντιμετωπιστούν και επείγοντα περιστατικά διάσωσης εντός της λίμνης εάν χρειαστεί». Κατέληξε λέγοντας ότι «η ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος μας θα σημαίνει ότι το Κράτος έχει παρουσία ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές με δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Γενικός Συντονιστής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, ο Διοικητής Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας, ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας και ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου.
Σπ. Κουταβά – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώμη: Έσπασε χαυλιόδοντας του μαρμάρινου “μικρού ελέφαντα”, διάσημου γλυπτού του Μπερνίνι, vid
- Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ καλεί τον ΔΟΕ να μην ασχολείται με την «κλιματική αλλαγή»
- Ρεκόρ για τον Σταμάτη Γονίδη και το τραγούδι “Δικιά μου είναι η ζωή” – Έφτασε τις 14 εκατ. προβολές
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας μετά την απολογία του
- Μεξικό: Ένας 36χρονος νεκρός και οκτώ παιδιά τραυματισμένα σε επίθεση σε πάρκο
- Νίκη Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία
- Πολωνία: Επίσκοπος δικάζεται με την κατηγορία της συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς
- 650 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην Κεντρική Μακεδονία
- Την έναρξη λειτουργίας της νέας ψηφιακής εφαρμογής railway.gov.gr ανακοίνωσε ο Κυρανάκης
- Ιωάννινα: Χειροπέδες σε 47χρονο που παρίστανε τον ιερέα ενώ είχε καθαιρεθεί









