«Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε νέα ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή. Πολύ αργά, η ζημιά που έχει ήδη γίνει δεν αντιστρέφεται», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή, Κώστας Τσουκαλάς, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσθέτει ότι «οι καταναλωτές έχουν ήδη υποστεί ένα δυσβάσταχτο οικονομικό πλήγμα λόγω του ανεξέλεγκτου πάρτι αισχροκέρδειας που ανέχθηκε και τροφοδότησε η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
Επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το 2022, επανειλημμένα, έχουν προτείνει την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Καταναλωτή ως ισχυρού θεσμού για την ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, την εδραίωση δυναμικής κρατικής εποπτείας σε όλο το φάσμα της αγοράς με ταυτόχρονη συνεχή άσκηση ελέγχων και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Σχολιάζει ότι όμως «η κομματική τύφλωση και η υπόθαλψη μεγάλων συμφερόντων δεν επέτρεπαν στην κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση μας» και «της πήρε τρία χρόνια να αναγνωρίσει το λάθος της και να αποδεχθεί έστω και στα λόγια ότι το ΠΑΣΟΚ είχε δίκιο και να εξαγγείλει τη δική μας πρόταση ως δήθεν δική της».
«Θα ζητήσουν συγνώμη από τους καταναλωτές; Θα απολογηθούν στην κοινωνία;», ρωτά ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλήρωσαν πολύ ακριβά την συνειδητή αδράνεια της κυβέρνησης».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Τασούλας για εκδημία της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη:« Κατόρθωσε να υπερβεί τα συνήθη μέτρα»
- Ο Άκης Σκέρτσος στηρίζει τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα: Κατάποση καμήλου και διύλιση κώνωπα
- Κακοκαιρία: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα Δωδεκάνησα
- Κ. Μητσοτάκης: “Μαζί με όλους τους Έλληνες και κάθε Νεοδημοκράτη αποχαιρετώ με θλίψη την ‘Αννα Ψαρούδα”
- Χίος: Η θάλασσα βρήκε στη στεριά – Θυελλώδεις άνεμοι με ριπές 10 μποφόρ πλήττουν από το πρωί το νησί
- Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Χίου και της Σερίφου για περιορισμό των μετακινήσεων στις παράκτιες περιοχές
- Ανοίγει από 1η Μαρτίου 2026, η αγορά του Βιετνάμ για το ελληνικό ακτινίδιο
- Αρσενικό λιοντάρι υποχωρεί μπροστά στη “θυμωμένη” λέαινα – Δείτε βίντεο της “βασιλικής αναμέτρησης”
- Άννα Ευθυμίου: Αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης το 2027
- Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Ηράκλειο λόγω της αφρικανικής σκόνης









