Ο υπουργός μίλησε σε τραπέζι συνεδρίου, “The Upfront Initiative 2025”, με θέμα την ισότητα, τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα.
«Οι νόμοι κάποια στιγμή γίνονται και συνείδηση της κοινωνίας, αλλά απέχουμε ακόμη από αυτό», ανέφερε, τονίζοντας τη σημασία πρωτοβουλιών όπως το σημερινό συνέδριο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε, επίσης, ότι η κοινότητα των ατόμων με αναπηρία δεν είναι ενιαία – έχει τις δικές της εσωτερικές διαφορετικότητες – και ότι από το 2024 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με εξειδικευμένα σχέδια για κάθε ομάδα, ώστε να εντοπιστούν τα εμπόδια και να δοθούν πραγματικές λύσεις.
«Όλοι είμαστε τρωτοί, ατελείς, ευάλωτοι. Όλοι έχουμε πάνω και κάτω», δήλωσε, επιμένοντας ότι η συνειδητοποίηση αυτής της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας είναι το πρώτο βήμα για την αρμονική συνύπαρξη.
Ενώ κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι στον πυρήνα του Συντάγματος βρίσκεται η έννοια της ισότητας μέσα από διαφοροποιημένη προσέγγιση: «Κάποιοι συμπολίτες μας ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία – άρα το χρέος της Πολιτείας είναι να παίρνει διαφορετικά μέτρα, ώστε οι καρποί της ανάπτυξης να διανέμονται με δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









