Η ευρωπαϊκή οικονομία, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, θα οδηγηθεί σε ακόμα πιο άσχημα μονοπάτια. Όπως δηλώνει στο Sputnik, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, oι στρατιωτικές δαπάνες που σχεδιάζει η ηγεσία της ΕΕ θα γίνουν βάρος για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες έχουν φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο για την οικονομία της ΕΕ.
«Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι πρόσθετες επενδύσεις στον στρατιωτικό τομέα που σχεδιάζει η ηγεσία της ΕΕ την επόμενη δεκαετία θα μπορούσαν να φτάσουν τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ [567 δισεκατομμύρια δολάρια]. Προφανώς, αυτό θα γίνει με την περικοπή προγραμμάτων στην υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική υποστήριξη, την εκπαίδευση, δηλαδή εις βάρος των απλών Ευρωπαίων», δήλωσε ο Βενεντίκτοφ.
Είπε ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες των κρατών μελών της ΕΕ έχουν φτάσει σε «κρίσιμο επίπεδο για την οικονομία της ΕΕ», ξεπερνώντας τα 320 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024.
Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μεμονωμένες δυτικές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και οι χώρες της Βαλτικής, θα οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των μακροοικονομικών δεικτών της ΕΕ, τόνισε ο Βενεντίκτοφ.
«Τα προγραμματισμένα έξοδα θα γίνουν ένα αβάσταχτο βάρος για τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, όπου προβλέπεται περαιτέρω οικονομική στασιμότητα, μια αυξανόμενη ενεργειακή κρίση και μια μείωση της βιομηχανικής παραγωγής το 2025», δήλωσε.
Με άλλα λόγια, αντί η Ευρώπη να συνεννοηθεί με την γειτονική της Ρωσία, με την οποία στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να χωρίσει, οδηγείται από διεθνιστές πολιτικούς στην εξαθλίωση.
Και όταν τα ίδια κράτη δεν θα μπορούν να παρέχουν βασικές ανάγκες, όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα χάσουν την ελευθερία τους, τότε θα έρθουν άλλοι θα δώσουν την λύση.
Υπάρχει πλέον η εντύπωση πως στόχος αυτών των πολιτικών δεν είναι μόνο η Ρωσία, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.