Πως αποκαλούσαν τους Έλληνες οι Γερμανοί (όχι όλοι, συγκεκριμένοι κύκλοι); Τεμπέληδες! Η απάντηση ήρθε, αν και άργησε, το 2025. Σύμφωνα με ανάλυση του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου (IW), οι άνθρωποι εργάζονται σημαντικά λιγότερο στη Γερμανία από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες. Και μάλιστα οι Έλληνες εργάζονται 135 ώρες περισσότερο τον χρόνο από ότι οι Γερμανοί, αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου!
Όπως αναφέρεται, στην Γερμανία έχει ξεσπάσει μια συζήτηση για το ωράριο εργασίας. Ο Φρίντριχ Μερτς πιστεύει ότι οι Γερμανοί θα μπορούσαν να εργαστούν ξανά λίγο περισσότερο.
Μια ανάλυση του IW που βασίζεται σε δεδομένα του ΟΟΣΑ φέρεται να αποδεικνύει ότι ο Γερμανός Καγκελάριος έχει δίκιο: Σύμφωνα με την ανάλυση, ένας Γερμανός σε ηλικία εργασίας – δηλαδή μεταξύ 15 και 64 ετών – εργάστηκε κατά μέσο όρο 1.036 ώρες το 2023. Ένας Έλληνας έχει μέσο όρο 1.172 ώρες, ένας Πολωνός 1.304 ώρες. Για την πρωτοπόρο Νέα Ζηλανδία, είναι ακόμη περισσότερες από 1.400 ώρες.
Επομένως ζητούν στην Γερμανία υπάρχει η επιθυμία να αυξηθούν οι ατομικές ώρες εργασίας.
Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ωρών εργασίας κατά κεφαλήν (15 έως 64 ετών) φέρεται να έχει αυξηθεί κατά 21%.
Όλοι θυμούνται στις μέρες των μνημονίων τι «έσουρνε» το Βερολίνο στους Έλληνες!
Τώρα τι έχουν να πουν;
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









