Στην Γενική συνέλευση των μετόχων απευθύνθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης ο οποίος υπογράμμισε ότι « Όλοι έχουμε προβλήματα ωστόσο πρέπει να προσπαθούμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας».
Σε ερωτήσεις μετόχων για τις τιμές και τα περιθώρια διύλισης ο κ. Τζαννετάκης τόνισε ότι, η αγορά έχει έντονες διακυμάνσεις και υπάρχει αβεβαιότητα για τα γεωπολιτικά. Σημείωσε ωστόσο ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επιδιώκει να παράγει ( διυλίζει) και να πωλεί όσο περισσότερο αργό πετρέλαιο, ενω επανέλαβε ότι, στην Ευρώπη δεν κατασκευάζονται νέα σύνθετα διυλιστήρια.
Η χρονιά που πέρασε ήταν πολυ σημαντική για την Motor Oil καθώς σημειώθηκε ιστορικά ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων ( 14,9 μετρικοί τόνοι) και ο μεγαλύτερος ιστορικά όγκος παραγωγής. Με περιθώριο διύλισης 67,9 δολάρια ανά τόνο σημειώθηκε υψηλή κερδοφορία και ισχυρές ταμειακές ροές οι οποίες επέτρεψαν στην μείωση του καθαρού δανεισμού της εταιρείας στα 29 εκατ. ευρώ.
Χρηματοοικονομικά, όπως συμπλήρωσε ο κ. Τζανετάκης η αναχρηματοδότηση του ομολόγου με επιτόκιο 3,25% μείωσε κατά 2% το κόστος ενω οι τόκοι που καταβλήθηκαν ήταν οι μισοί έναντι του 2016. Η Γενική συνέλευση ενέκρινε την διανομή του υπόλοιπου ποσού μερίσματος ύψους 1 ευρώ ( έχει διανεμηθεί ήδη 0,30 ευρώ ).
Δεσμεύθηκε 1,6 εκατ. ευρώ αποθεματικό για να ληφθεί επιχορήγηση 2,4 εκατ. ευρώ σε αναπτυξιακό νόμο. Επίσης ανανεώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών ( 5 εκατ. μετοχές ) με τιμές 8 έως 18 ευρώ ενω εγκρίθηκε η διανομή, για δεύτερη χρονιά η διανομή κερδών στο προσωπικό ( 1100 άτομα) ποσού 10,6 εκατ.ευρώ, που αντιστοιχεί στα 9.600 ευρώ ανά υπάλληλο.
Πηγή: protothema.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















