Ειδικότερα, καλούνται να πληρώσουν 10.000 κορώνες (1.300 ευρώ) έκαστος για παραβίαση του νόμου που απαγορεύει οποιαδήποτε «ανάρμοστη μεταχείριση θρησκευτικού βιβλίου».
Ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2023, λίγους μήνες μετά το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε Δανία και Σουηδία, που πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ένας εκ των δύο ανδρών – γεννηθείς το 1988 – έσκισε σελίδες αγγλικής έκδοσης του Κορανίου προτού πετάξει το βιβλίο σε λασπόνερα.
Το περιστατικό μεταδόθηκε απευθείας μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook το ισλαμοφοβικό κόμμα «Σκληρή Γραμμή», επικεφαλής του οποίου είναι ο έτερος καταδικασθέντας, ο Ράσμους Πάλουνταν, που γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση.
«Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν από κοινού», σύμφωνα με την απόφαση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαλκιδική: Άνοδος της οικονομικής συγκυρίας αλλά ακρίβεια, υποδομές και έλλειψη προσωπικού παραμένουν
- Ευθ. Λέκκας από Θεσσαλονίκη: “Στο ‘Αγιον Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο…”
- Επεκτείνεται η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή: Οι Χούθι μπήκαν και επίσημα στον πόλεμο
- Εξάχρονος οπαδός της F1 ζει το όνειρό του! Το βίντεό του έφτασε εκεί που ήθελε, vid
- Κ. Τσουκαλάς: «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κολλήσει τη βελόνα της χώρας και αυτό σύντομα θα αλλάξει»
- ΓΣΕΒΕΕ: Θετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά απαιτείται και μείωση της φορολογίας
- Iρανοί χάκερς παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI
- 55χρονος πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος και με τα ανήλικα παιδιά του στο όχημα
- Μπάσκετ-Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μονακό 107-97 και “πάτησε εξάδα”
- Οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουν τους αναγκαστικούς εκτοπισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ









