Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ κοντά στην εξασφάλιση μιας πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν και ότι η Τεχεράνη έχει «κατά κάποιο τρόπο» συμφωνήσει με τους όρους.
Όπως μεταδίδει το AFP, ο Τραμπ δήλωσε τα εξής:
«Βρισκόμαστε σε πολύ σοβαρές διαπραγματεύσεις με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη».
Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά τη δυνατότητα να αποφευχθούν στρατιωτικά πλήγματα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – δηλώσεις που προκάλεσαν πτώση των τιμών του πετρελαίου.
«Δεν θα δημιουργήσουμε πυρηνική σκόνη στο Ιράν», δήλωσε ο Τραμπ από το Κατάρ, κατά την περιοδεία του στον Κόλπο.
Μετά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση άνω του 3%.
Γύρω στις 10:15 (ώρα Ελλάδας), η τιμή του βαρελιού του Brent είχε μειωθεί κατά 3,15% στα 64,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate έχανε 3,29% στα 61,07 δολάρια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo