Οι ΗΠΑ “ανυπομονούν” να δουν να σημειώνονται “πρόοδοι” στις συνομιλίες για την Ουκρανία “τις επόμενες δύο ημέρες”, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.
“Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Παραμένουμε δεσμευμένοι σε αυτόν τον δρόμο. Προφανώς, όπως όλοι, ανυπομονούμε, θέλουμε να γίνει, αλλά είναι δύσκολο (…) ελπίζουμε ότι θα σημειωθούν σύντομα πρόοδοι”, επεσήμανε ο Ρούμπιο από την Αττάλεια της Τουρκίας πριν την έναρξη συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ.
Εξάλλου ο Ρούμπιο πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ανοικτός σε οποιονδήποτε μηχανισμό που θα έχει ως αποτέλεσμα μια δίκαιη ειρήνη στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση.