Ο Τραμπ λέει ότι ενδέχεται να χαλαρώσει τις κυρώσεις στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να χαλαρώσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Συρίας, απαντώντας σε ερώτημα του Τούρκου ομολόγου του.

Η Συρία αγωνίζεται να εφαρμόσει τους όρους που έχει θέσει η Ουάσινγκτον για την απαλλαγή από τις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες κρατούν τη χώρα αποκομμένη από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και καθιστούν την οικονομική ανάκαμψη εξαιρετικά δύσκολη μετά από 14 χρόνια ολέθριου πολέμου.

«Μπορεί να τις άρουμε από τη Συρία, επειδή θέλουμε να τους δώσουμε μια νέα αρχή», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν τον ρώτησε σχετικά με τις κυρώσεις.

«Πολλοί με έχουν ρωτήσει σχετικά με αυτό, επειδή ο τρόπος με τον οποίο τους επιβάλαμε κυρώσεις, δεν τους δίνει πράγματι πολλά για να κάνουν μια νέα αρχή. Έτσι θέλουμε να δούμε πως θα τους βοηθήσουμε», δήλωσε ο Τραμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί