Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ όπου εντόπισαν τον 37χρονο να βρίσκεται σε εμφανή κατάσταση έντονης διέγερσης. Οι αστυνομικοί, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, κατάφεραν με δυσκολία να τον ακινητοποιήσουν και να τον απομακρύνουν από το διαμέρισμα.
Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο να παραλάβει τον 37χρονο καθώς όπως υποστήριξε συγγενικό του πρόσωπο είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, ο 37χρονος έχασε τις αισθήσεις του πριν φτάσει το ασθενοφόρο, ενώ στη συνέχεια παραλήφθηκε εν ζωή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από Εισαγγελέα, ενώ κινείται η προβλεπόμενη διαδικασία πειθαρχικής διερεύνησης των συνθηκών του συμβάντος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Σάββατο 10 Μαΐου 2025, το Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης ενημερώθηκε για την παρουσία ατόμου, πιθανόν τοξικοεξαρτημένου, το οποίο φερόταν να παρενοχλεί ηλικιωμένα άτομα σε διαμέρισμα, σε περιοχή των Νέων Λιοσίων.
‘Αμεσα στο σημείο μετέβη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία εντόπισε το εν λόγω άτομο να βρίσκεται σε εμφανή κατάσταση έντονης διέγερσης. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για 37χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει σε οικία γειτονικού ζευγαριού, παρά τη θέληση της γυναίκας, την οποία προηγουμένως είχε ακολουθήσει, προκαλώντας φθορές στην κατοικία και τραυματίζοντας τον σύζυγό της.
Γείτονες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό ειδοποίησαν συγγενή του ανωτέρω, ο οποίος μετέβη στην οικία με σκοπό να τον ηρεμήσει.
Οι αστυνομικοί, λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο 37χρονος, κατάφεραν με δυσκολία να τον ακινητοποιήσουν και να τον απομακρύνουν από το διαμέρισμα. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς, σύμφωνα με δήλωση του συγγενικού του προσώπου, ο 37χρονος είχε προβεί σε χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Πριν την άφιξη του ασθενοφόρου, ο 37χρονος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια παραλήφθηκε εν ζωή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας. Παράλληλα, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ κινείται η προβλεπόμενη διαδικασία πειθαρχικής διερεύνησης των συνθηκών του συμβάντος.»
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi