Ο Βάντεφουλ χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συζήτηση, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρούμπιο. «Η διατλαντική συνεργασία μας – συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών δεσμών στο ΝΑΤΟ και της στήριξης στην Ουκρανία – παραμένει καθοριστική για την ειρήνη και την ασφάλεια», τόνισε ο γερμανός υπουργός.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για θέματα που αποτελούν προτεραιότητες στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής των δύο χωρών, όπως οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της αύξησης των αμυντικών δαπανών από ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε η εκπρόσωπος Τάμι Μπρους.
Βάντεφουλ και Ρούμπιο επικοινώνησαν την επομένη της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του καγκελαρίου της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά με στόχο τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Μερτς στην Ουάσινγκτον. Ο γερμανός καγκελάριος έχει δηλώσει πως θα ήθελε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ πριν από τις συνόδους κορυφής της G7 και του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.
Η σύνοδος κορυφής της G7 θα διεξαχθεί στον Καναδά (15-17 Ιουνίου) και θα ακολουθήσει η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Χάγη (24-25 Ιουνίου).
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EFE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Γ. Γεραπετρίτης
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι “ονειρικές διακοπές” που ακυρώθηκαν και τα υπερατλαντικά ταξίδια που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
- Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»
- Βρετανία: Εξετάζουμε πιο ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο με πλοία και drones
- Ν. Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε
- Το μήνυμα του ΠτΔ έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του: «Μόνο με συνεννόηση κάνουμε άλματα»
- Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα με τη μία μαθήτρια, που διορίστηκε τυχαία στο μικρό νησάκι κι έμεινε μόνιμα εκεί
- Πώς η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να λιώσει τον πάγο πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια! ΒΙΝΤΕΟ
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Προσαγωγές Τούρκων υπηκόων
- Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο: Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών – Στοιχεία για την Ελλάδα









