Το Βατικανό ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα διακόψει κάθε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας εντός της μικρής πόλης-κράτους κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου για την εκλογή νέου πάπα, διευκρινίζοντας πως δεν θα επηρεαστεί η πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ειδικότερα, θα απενεργοποιηθεί το σήμα όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας εντός της επικράτειας του Βατικανού από τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 16:00 στην Ελλάδα) της 7ης Μαΐου. Η τηλεφωνική επικοινωνία «θα αποκατασταθεί μετά την ανακοίνωση της εκλογής του νέου ποντίφικα», αναφέρει η δήλωση.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι διευκρίνισε σε εκπροσώπους του Τύπου πως η διακοπή των τηλεφωνικών επικοινωνιών δεν θα επηρεάσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Χιλιάδες πιστοί αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία μπροστά στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, περιμένοντας την ανακοίνωση του διαδόχου του πάπα Φραγκίσκου ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου.
Συνολικά, 133 καρδινάλιοι από όλον τον κόσμο θα κληθούν να αναδείξουν μέσω ψηφοφορίας τον επόμενο πάπα, πνευματικό ηγέτη 1,4 δισεκ. καθολικών σε όλον τον κόσμο. Η εκλογή διεξάγεται με απόλυτη μυστικότητα και οι καρδινάλιοι πρέπει να παραδώσουν τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας όταν εισέλθουν στο κονκλάβιο, υπενθύμισε ο Μπρούνι στους δημοσιογράφους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









