Τα πράγματα στην Γερμανία γίνονται περίπλοκα. Αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος χαρακτήρισε την AfD ως «εξτρεμιστικό» κόμμα, υπάρχουν σκέψεις για τον έλεγχο των μελών του κόμματος στις δημόσιες υπηρεσίες, γράφει η γερμανική «Die Zeit». Η Έσση και η Βαυαρία είναι τα πρώτα ομοσπονδιακά κρατίδια που διενεργούν τέτοιους ελέγχους, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών τους. Ο Ρόντεριχ Κίζεβτερ, πολιτικός ασφαλείας του CDU, τάχθηκε υπέρ των απολύσεων, εφόσον υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία. Η επαναξιολόγηση του AfD θα αποτελέσει επίσης θέμα στην επόμενη διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών.
Μετά από χρόνια αξιολόγησης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος παρουσίασε μια νέα αξιολόγηση της AfD και τώρα χαρακτηρίζει ολόκληρο το ομοσπονδιακό κόμμα ως « εξτρεμιστικό». Ο λόγος γι’ αυτό είναι ένας «εξτρεμιστικός χαρακτήρας ολόκληρου του κόμματος που περιφρονεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Η AfD σκοπεύει να λάβει νομικά μέτρα εναντίον αυτού.
O υπουργός Εσωτερικών της Έσσης, Ρόμαν Πόζεκ, του CDU, θέλει να εξετάσει την καταλληλότητα των μελών του AfD σε σχέση με τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Bild» είπε: «Θα εξετάσουμε τον βαθμό στον οποίο η ταξινόμηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος επηρεάζει τα μέλη και τους αξιωματούχους της AfD στη δημόσια διοίκηση. Το αστυνομικό και διοικητικό μας προσωπικό πρέπει να εγγυάται ότι θα υπερασπίζεται πάντα την ελεύθερη, δημοκρατική συνταγματική μας τάξη».
Και η Βαυαρία υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Πόζεκ. Πριν από ένα χρόνο, ο πρωθυπουργός Μάρκους Σέντερ (58 ετών, CSU) είχε ήδη εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον τα μέλη της AfD θα ήταν αποδεκτά στη δημόσια διοίκηση. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιόακιμ Χέρμαν (68 ετών, CSU) δηλώνει τώρα στην Bild: «Πρέπει επίσης να εξετάσουμε ποιες συνέπειες πρέπει να έχει αυτή η ταξινόμηση για τις δραστηριότητες των μελών της AfD στο δημόσιο τομέα».
Η Σαξονία αντιδρούσε πάντα με προσοχή σε τέτοιες εξελίξεις. Η κυβέρνηση του κρατιδίου αναφέρει ότι θεωρείται δεδομένο ότι οι Σάξονες δημόσιοι υπάλληλοι θα ενεργούν με αξιοπιστία και θα εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον Βασικό Νόμο. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές κομματικές συμμετοχές μεταξύ των Σαξόνων αστυνομικών υπαλλήλων.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διήμερη «απόβαση» του ζεύγους Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεθυσμένος άντρας οδηγούσε ροζ παιδικό αυτοκινητάκι σε δρόμο του Καναδά! vid
- Πλεύρης για καραβάνια αλλοδαπών στην Κρήτη: «Παρακολουθούμε αν υπάρχει σκοπιμότητα από πίσω»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 26χρονο μετά από καταγγελία της 20χρονης συντρόφου του για βιασμό
- Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 3.500 drones και 190 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο
- Γυναίκα πούλησε…κυριολεκτικά την ψυχή της για μια συλλογή από κούκλες Labubu!
- Θεσσαλονίκη: 46χρονος είχε αδυναμία …στις δοκούς αλουμινίου
- Τι ειπώθηκε για την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
Κύρια Θέματα

















