Έκτακτη κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα λάβει χώρα στις 15.00 (Ώρα Ν. Υόρκης) της Δευτέρας, ανακοίνωσε η Ελλάδα που ασκεί χρέη προεδρίας για τον μήνα Μάιο, κατόπιν αιτήματος του Πακιστάν.
Σύμφωνα με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Πακιστάν στον ΟΗΕ “λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης και της αύξησης της έντασης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για την περιοχή Τζαμού και Κασμίρ, η οποία ενέχει σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης και απειλεί τόσο την περιφερειακή όσο και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, το Πακιστάν ζήτησε επισήμως έκτακτες κλειστές διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Πακιστάν στον ΟΗΕ πρέσβης Ασίμ Ιφτιχαρ ‘Αχμαντ θα προβεί σε δήλωση αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να ενημερώσει για τα επόμενα βήματα της χώρας.
Στην Ενημέρωση του Πακιστανού Μονίμου Αντιπροσώπου την Παρασκευή 2 Μαίου 2025 στους ανταποκριτές του ΟΗΕ είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων ότι “εάν η Ινδία προβεί σε επιθετικές ενέργειες, το Πακιστάν θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα”, αλλά και ότι “είναι ώρα να επικρατήσει η λογική και να δοθεί χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία ώστε να μην τεθεί η περιοχή εκτός ελέγχου”.
Υπενθυμίζεται ότι το Πακιστάν είναι Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2025-26.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Γαραντζιώτη / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σιωνιστής εγκληματίας πολέμου»: Άνδρας συνελήφθη για βανδαλισμό αγάλματος του Τσόρτσιλ στο Λονδίνο
- Επιστράτευση στην Ουκρανία: Το κυνηγητό σε δρόμους, σπίτια και μαγαζιά συνεχίζεται, vid
- «Καμπανάκι» της Ισπανίας στον ΠΟΥ για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο μιας παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων
- ‘Αλλος άνθρωπος! Της έφυγε το φίλτρο σε ζωντανή μετάδοση, vid
- Κυψέλη: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 64χρονος που επιχείρησε να βιάσει 25χρονη ΑμεΑ
- «Όποιος θέλει να φύγει να το κάνει σήμερα»: Στο ίδιο έργο θεατές, όλοι περιμένουν το χτύπημα στο Ιράν
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Σάββατο τα ΜΜΜ
- Δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος παρέθεσε ο ΠτΔ
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Συμμετέχει και η ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία
- Φάση των «16» σε Europa και Conference League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ΠΑΟ και ΑΕΚ









