Ένας εκπρόσωπος του παλατιού είπε μόνο ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με το θέμα της αστυνομικής προστασίας του «έχουν εξεταστεί κατ’ επανάληψη και σχολαστικά από τα δικαστήρια και κάθε φορά καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα».
Ο Χάρι, που στο παρελθόν έλεγε ότι το παλάτι τον «θυσίασε» για να προστατεύσει άλλα μέλη του, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση για την ασφάλειά του ελήφθη προκειμένου να του ασκηθεί έλεγχος και κατηγόρησε τον πατέρα του ότι δεν έκανε περισσότερα για να την ανατρέψει.
«Μου το είχαν περιγράψει, άνθρωποι που γνώριζαν τα γεγονότα, ότι αυτό είναι μια παγίδα του παρωχημένου κατεστημένου. Και έτσι μοιάζει», είπε στο BBC. «Υπάρχει πολύς έλεγχος και δυνατότητες στα χέρια του πατέρα μου. Εντέλει… όλο αυτό θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω αυτού, όχι απαραιτήτως με την παρέμβασή του, αλλά με το να παραμερίσει, να επιτρέψει στους ειδικούς να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.
Ο πρίγκιπας πρόσθεσε ότι κάποια μέλη της οικογένειάς του δεν θα τον συγχωρέσουν ποτέ επειδή έγραψε το επικριτικό για τη βασιλική οικογένεια βιβλίο «Ρεζέρβα». Ο ίδιος αποδέχεται ότι ίσως δεν θα μπορέσει να φέρει τα παιδιά του, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ, πίσω στην πατρίδα του. «Αγαπώ τη χώρα μου. Πάντα την αγαπούσα, παρά τα όσα έκαναν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα. Μου λείπει το Ηνωμένο Βασίλειο. Φυσικά μου λείπουν κάποιες περιοχές του ΗΒ. Και νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό που δεν θα μπορέσω να δείξω (…) στα παιδιά μου την πατρίδα μου», είπε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









