Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στις 29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο «Rossiya» μια ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου με θέμα «Το Μέλλον του Κόσμου: Μια Νέα Πλατφόρμα για Παγκόσμια Ανάπτυξη».
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πολυπολικότητας και της ενίσχυσης του ρόλου των BRICS ως κέντρου των οικονομιών, των ιδεών και των πολιτισμών που θα διαμορφώσουν το μέλλον.
Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται ο πλανήτης αλλάζει γεωπολιτικά. Πλέον δεν θα έχει η Ουάσινγκτον ή η Νέα Υόρκη την λάμψη των αποφάσεων σε σχέση με τα τεκταινόμενα, αλλά και η Μόσχα, το Πεκίνο, το Νέο Δελχί κοκ. Οι πραγματικές εξελίξεις βέβαια αποφασίζονται στο παρασκήνιο, αλλά στο προσκήνιο ο κόσμος θα είναι πλέον πολυπολικός, προκειμένου καμία δύναμη να μην ξεχωρίζει και όλοι μαζί «ισότιμα» να προχωρήσουν στην νέα ψηφιακή εποχή, η οποία αποθεώνεται από άπαντες.
Ένας από τους συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Μαξίμ Ορέσκιν, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ρωσικής Προεδρικής Διοίκησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες της ομάδας BRICS δεν θα αντιταχθούν σε άλλα κράτη, αλλά θα εργαστούν για ένα κοινό μέλλον, σύμφωνα με το RT DE:
«Οι BRICS δεν έχουν να κάνουν με την αντιπαράθεση—ενωνόμαστε για το μέλλον. Για την πρόοδο. Για το κοινό καλό. Στο σύστημά μας, κανείς δεν λαμβάνει αποφάσεις μόνος του. Το πιο σημαντικό είναι η αρχή της συναίνεσης. Αυτή είναι η αληθινή διπλωματία του μέλλοντος.»
Ο Τζέφρι Σακς, Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εξέφρασε παρόμοια άποψη. Κατά την άποψή του, η πολυπολικότητα σημαίνει την παρουσία αρκετών κέντρων επιρροής. Συνεπώς, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν πλατφόρμες για ολοκληρωμένη συνεργασία:
«Δεν θέλουμε μια χώρα να επιβάλλει τις πολιτιστικές της αξίες σε άλλες χώρες. Χρειαζόμαστε μια ποικιλομορφία θρησκειών, συστημάτων αξιών και πολιτισμών.»
Ο ανοιχτός διάλογος ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Μόσχα. Την πρώτη ημέρα του φόρουμ, επιλέχθηκαν τα δοκίμια σχετικά με την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνολογία, το περιβάλλον και την επικοινωνία.
Συνολικά, οι διοργανωτές έλαβαν σχεδόν 700 συνεισφορές από συγγραφείς από 102 χώρες σε 18 γλώσσες. Οι συγγραφείς διερεύνησαν πώς οι μακροπρόθεσμες παγκόσμιες αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή και την ευημερία των ανθρώπων. Εκπρόσωποι από 48 χώρες συμμετέχουν στον ανοιχτό διάλογο στηn Μόσχα. Η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα Τετάρτη.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









