Η έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε περίμετρο δεκάδων χιλιομέτρων, σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου σε αποβάθρα του λιμανιού Σαχίντ Ρατζάι.
“Ο απολογισμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο λιμάνι Σαχίντ Ρατζάι έφθασε τους 46”, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, το οποίο επικαλείται τον Μεχρντάντ Χασανζαντέχ, διευθυντή της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας Χορμοζγκάν.
Οι αρχές ανέφεραν πως πάνω από 1.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τον Χασανζαντέχ να διευκρινίζει πως η πλειονότητα αυτών έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
“Μόνο 120 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται”, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών Εσκαντάρ Μομένι κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.
“Ορισμένοι ύποπτοι αναγνωρίστηκαν και κλήθηκαν (…) Υπήρξαν ελλείψεις, κυρίως μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και αμέλεια”, πρόσθεσε.
Αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι βρίσκεται κοντά στο μεγάλο λιμενικό συγκρότημα του Μπαντάρ Αμπάς, στο στενό του Χορμούζ, απ’ όπου περνάει το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









