.Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε σαλάτες και σάντουτις ή να φτιάξετε γλυκά και σούπες.
Αν ωστόσο, θέλετε να μέγιστα οφέλη από την κατανάλωσή του, τότε δεν έχετε παρά να μάθετε και τον σωστό τρόπο μαγειρέματος. Ο πλέον ενδεδειγμένος είναι τα βραστά αυγά κι αυτό γιατί, όταν εκτίθεται το αυγό σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς να σπάσει το κέλυφος, οι πρωτεΐνες δεν αποδομούνται.
Ταυτόχρονα, δεν προστίθενται λιπαρά, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των τηγανητών αβγών ή της ομελέτας. Αν παρ’ όλα αυτά επιλέξετε έναν από αυτούς τους δύο τρόπους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ώστε να μειώσετε τις “κενές” θερμίδες.
Η διατροφική αξία του αυγού:
Το αυγό είναι πλούσιο σε διάφορα θρεπτικά συστατικά, κυρίως σε πρωτεΐνες, οι οποίες βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη άσκηση.
Επιπλέον, περιέχει χολίνη, η ενισχύει τη μνήμη της και βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου.
Ένα μεγάλο βραστό αυγό έχει περίπου 147 mg χολίνης. Η συνιστώμενη πρόσληψη για τα παιδιά είναι:
150 mg ημερησίως από 7 μηνών έως 1 έτους
200 mg ημερησίως από 1 έως 3 ετών
250 mg ημερησίως από 4 έως 8 ετών
375 mg ημερησίως από 9 έως 13 ετών
550 mg ημερησίως από 14 έως 18 ετών
Έτσι, τα μικρότερα παιδιά μπορούν να φάνε ένα έως δύο αβγά ημερησίως όπως και οι έφηβοι ή να λαμβάνουν χολίνη από άλλες πηγές, όπως κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, σπόρους, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως.
Το αυγό, είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Τέλος, τα αυγά μας χορταίνουν για πολλές ώρες και έχουν χαμηλές θερμίδες, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος γρήγορα και με υγιεινό τρόπο.
(με πληροφορίες από mothersblog. gr / cronista. com / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στην αντεπίθεση οι διεθνιστές! Καλούν τον κόσμο να πάρει τα όπλα κατά του Τραμπ – Video
- Oι αγρότες κλείνουν για 48 ώρες τα διόδια των Μαλγάρων – Aνοιχτοί σε διάλογο με τον πρωθυπουργό
- Σημαντική θα είναι η ετήσια ομιλία του Τραμπ την 24η Φεβρουαρίου
- Το ψάρι που μοιάζει με…τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε τον γύρο του διαδικτύου! vid
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων σε 4 μπλόκα της Στερεάς Ελλάδος – Ποιοι δρόμοι κλείνον
- Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τους ισχυρούς ανέμους
- Πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη των προέδρων Τραμπ και Πέτρο μετά τις απειλές των ΗΠΑ στην Κολομβία
- Κοζάνη: Αποκλεισμό σε Σιάτιστα και Φιλώτα επί της Εγνατίας οδού αποφάσισαν οι παραγωγοί
- Σχέδιο για «κεντρική ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης» καταρτίζει η Κίνα με ορίζοντα το 2027
- Τρίκαλα- Καρδίτσα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες – Με τα τρακτέρ τους σε Μπράλο και Μουργκάνι









