το έτος των επόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να συμμετάσχει.
Ένας από τους λογαριασμούς του Αμερικανού προέδρου στην πλατφόρμα Χ δημοσίευσε σήμερα μια φωτογραφία του γιου του 78χρονου προέδρου, του Έρικ Τραμπ, να φοράει το νέο καπελάκι.
Η 22η Τροπολογία του Συντάγματος προβλέπει ότι “κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί περισσότερες από δύο φορές στο προεδρικό αξίωμα”.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2017 έως το 2021, δεν σταματά ωστόσο να ξαναβάζει στο τραπέζι μια πιθανή τρίτη θητεία.
“Υπάρχουν μέθοδοι για να γίνει αυτό”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Τραμπ, ο γηραιότερος που έχει ορκιστεί ποτέ αρχηγός κράτους.
Η άρση του ορίου των δύο θητειών προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος, με πλειοψηφία δύο τρίτων στο Κογκρέσο, σε μεγάλο βαθμό απρόσιτη για τους Ρεπουμπλικάνους, πριν την επικύρωση από τουλάχιστον 38 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, και εκεί επίσης εξαιρετικά απίθανο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Είναι γεγονός: Τσάντα από δέρμα τυραννόσαυρου Ρεξ σε δημοπρασία! «Ζαλίζει» η τιμή εκκίνησης
- Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν άλλους για να αδειάζουν λογαριασμούς – Δύο συλλήψεις και δικογραφία σε λογιστή
- Κικίλιας: Ξεκίνησε η καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου προς τους κατοίκους των νησιών
- Είναι 37 χρονών και λέει ότι μοιάζει με 17…αλλά το διαδίκτυο δεν το νομίζει! ΒΙΝΤΕΟ
- Νέοι κανόνες: Τα 16 αντικείμενα που θα πρέπει να περιλαμβάνει το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο
- Πενταπλασιάστηκαν οι Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά
- Τρίκαλα: «Πράσινο φως» για οργανωμένο δίκτυο διαδρομών για πεζοπορία στον Δήμο Πύλης
- Εξωπραγματικό ΒΙΝΤΕΟ! Επιβάτες λεωφορείου κατέγραψαν την σοκαριστική έκρηξη πολλών βυτιοφόρων στον Παναμά
- Στα σκαριά η ανίχνευση καρκίνων και άλλων ασθενειών με μία απλή εξέταση αίματος
- Ο Τραμπ στέλνει τον Βανς στην Ουγγαρία για να στηρίξει τον Όρμπαν









