Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με την Ρωσία» για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και μένει πλέον να δώσει πράσινο φως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Νομίζω έχουμε συμφωνία με την Ρωσία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι (…) νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο να συμφωνήσουμε. Ως τώρα είναι πιο δύσκολο» από ό,τι φανταζόταν, είπε ο Ρεπουμπλικάνος.
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε «νομίζω έχουμε συμφωνία και με τους δύο» και «ελπίζω να το κάνουν» (να συμφωνήσουν), «θέλω να σώσω ανθρώπινες ζωές, και ξέρετε, ξοδέψαμε πολλά χρήματα, αλλά αυτό αφορά μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας».
Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις, οι οποίες λένε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και απλά μελετάται ο τρόπος, κατά τον οποίο θα γίνει κοινώς αποδεκτή.
Επιπλέον υπάρχει και το πεδίο της μάχης, στο οποίο οι Ρώσοι θέλουν να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά και η θέση του Ζελένσκι στην Ουκρανία. Παράλληλα οι διεθνιστές δεν θέλουν να τελειώσει γρήγορα η σύγκρουση, την ώρα που η ευρωπαϊκή οικονομία φθείρεται όλο και περισσότερο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA / POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άμπου Ντάμπι: Δώδεκα τραυματίες από θραύσματα έπειτα από αναχαίτιση επίθεσης από αέρος
- Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενο και τρίτο άτομο
- Μακρόν: «Πρέπει να χτίσουμε μία Νέα Τάξη» – Vid
- Άνδρας σε παραλία… ορμάει πάνω σε λευκό καρχαρία! Αυτός είναι ο λόγος, vid
- Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση καταρρέει
- Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα
- Το Κίεβο λέει πως η Ουκρανία αποτέλεσε στόχο σχεδόν 500 ρωσικών drones και πυραύλων
- Άκης Σκέρτσος: Τι μένει καθαρά στην τσέπη ενός νέου εργαζόμενου μετά τα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων
- Το Ιράν θα πρέπει “να συνάψει συμφωνία” με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ Ζαρίφ
- Στη φυλακή ο 54χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο μητέρας και αδελφής στου Ζωγράφου









