Και ενώ η Δύση απομονώνεται, η Ρωσία συνεχίζει την γεωπολιτική της εξάπλωση. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνομιλίες με τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του, Cyril Ramaphosa, για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Άλλωστε οι δύο χώρες ανήκουν στους BRICS.
Αυτό ανέφερε την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το RT.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για επέκταση των υφιστάμενων συνεργασιών σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στο εμπόριο και την οικονομία, καθώς και στις επενδύσεις, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.
«Λόγω της προθυμίας να συμβάλει στην αναζήτηση τρόπων ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία που επιδεικνύει η νοτιοαφρικανική πλευρά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε την στάση αρχών της Ρωσίας σχετικά με την ανάγκη εξάλειψης των βαθύτερων αιτιών πίσω από την σύγκρουση και την διασφάλιση του σεβασμού των συμφερόντων ασφαλείας της Ρωσίας», σχολιάστηκε.
Η Νότια Αφρική έχει διατηρήσει μια ουδέτερη στάση για την σύγκρουση στην Ουκρανία παρά την εξωτερική πίεση να καταδικάσει την Μόσχα.
Η Πρετόρια έχει επίσης καλές σχέσεις με την Ρωσία, με τον Ραμαφόζα να χαιρετίζει πρόσφατα τη Μόσχα ως «πολύτιμο» σύμμαχο και «φίλο».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξεκινά «μάχη»! Ο Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα «Antifa»
- Το παραδέχθηκε και Πολωνός Υπουργός: «Πύραυλος F-16, όχι ρωσικό drone, έπληξε σπίτι»
- Ο Σουηδός που χορεύει “Στης Πάργας τον ανήφορο” και απορεί με τα ελληνικά διόδια! vid
- Απίθανος Τζόκοβιτς: Εντυπωσιάστηκε από Ελληνίδα που του μίλησε σέρβικα! vid
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ