Η ισραηλινή αστυνομία αναζητεί σήμερα έναν άνδρα, ο οποίος αγνοείται έπειτα από φερόμενη επίθεση καρχαρία την προηγούμενη ημέρα ανοικτά των ακτών της Χαντέρα, στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Καμία επίθεση καρχαρία δεν έχει αναφερθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες.
“Η αστυνομία αναπτύχθηκε κατά μήκος της παραλίας και οι έρευνες έχουν επεκταθεί”, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση την επομένη της εξαφάνισης του κολυμβητή σε αυτά τα νερά της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Χθες, Δευτέρα, δύο οργανώσεις διάσωσης, η Magen David Adom και η Zaka, δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση ενός άνδρα ανοικτά της Χαντέρα, με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι δέχθηκε επίθεση καρχαρία.
Ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν βίντεο που δείχνουν καρχαρίες να κολυμπούν τις τελευταίες ημέρες εν μέσω λουομένων, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ένα άλλο βίντεο μοιάζει να δείχνει επίθεση σε έναν κολυμβητή, η οποία προκαλεί πίδακες νερού.
Δείτε τα βίντεο:
⚡️BREAKING:
— Suppressed News. (@SuppressedNws) April 21, 2025
A shark attack was reported off Olga Beach in Hadera, Israel, with initial reports of one Israeli dead.
Footage shows the shark moments before the attack, as swimmers were observing it and attempting to pet it. pic.twitter.com/TshesumwW2
Η κολύμβηση απαγορεύθηκε από χθες το απόγευμα σε αυτό το τμήμα της ακτής, ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα.
Δεκάδες καρχαρίες είχαν ήδη παρατηρηθεί, κυρίως αυτήν την περίοδο του έτους, κοντά στη Χαντέρα, όπου βρίσκεται ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός.
Ο σταθμός χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για την ψύξη των στροβίλων του και ρίχνει κατόπιν αυτό το νερό, που έχει υπερθερμανθεί, πίσω στη θάλασσα, κάτι που προσελκύει μαυροπτέρυγους και σκουρόχρωμους καρχαρίες.
Αν και το μήκος τους μπορεί να είναι αρκετά μέτρα, αυτά τα είδη δεν είναι γενικά επιθετικά απέναντι στον άνθρωπο.
Η ισραηλινή αρχή φυσικών πάρκων και η ισραηλινή ένωση υποβρύχιων καταδύσεων απηύθυναν προειδοποιήσεις προς τους κολυμβητές, που προσελκύονται από την παρουσία αυτών των καρχαριοειδών, να μην προσεγγίζουν.
Ο εποχικός πληθυσμός των καρχαριών ανοικτά της Χαντέρα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, πιθανόν ως αποτέλεσμα της μεγέθυνσης του σταθμού και της εφαρμογής ενός νόμου που απαγορεύει την αλίευσή τους.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσικά drones συνεχίζουν να εξολοθρεύουν ό,τι κινείται στο ουκρανικό μέτωπο, vid
- Νεκρός άνδρας στη θάλασσα της Γαύδου κινητοποίησε τις αρχές
- Ποιό είναι το πρόβλημα με την Δύσ ησε σχέση με την Ρωσία; Τι ειπώθηκε
- Έχει και συνέχεια με τα ρωσικά όπλα! Δεν θέλουν να ξέρουν τι τους περιμένει στο μέλλον
- Λεωφορείο οπαδών της Μπαρτσελόνα τυλίχτηκε στις φλόγες – Είχαν ανάψει φωτοβολίδες! vid
- Ένα νέο κβαντικό bit του Πανεπιστημίου Πρίνστον διαρκεί τρεις φορές περισσότερο
- Nίκος Ταχιάος: Μες στη χρονιά η δημοπράτηση του Κόμβου Σκαραμαγκά και της νέας εξόδου στη Μεταμόρφωση
- Η Μέγκαν Μαρκλ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην υποκριτική
- Φορονομοσχέδιο: Ονομαστική ψηφοφορία θέλει η ΝΔ
- Νότια Κορέα: 5 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, vid









