Όπως γράφει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στην επίσημη ιστοσελίδα του:
«Ο Klaus Schwab, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο:
«Μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή μου και καθώς μπαίνω στα 88 χρόνια μου, αποφάσισα να παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου και ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, με άμεση ισχύ».
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 20 Απριλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε βάση την παραίτηση του Klaus Schwab. Σύμφωνα με τους Κανονισμούς και τις Ρυθμίσεις του Φόρουμ, το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε ομόφωνα τον Αντιπρόεδρο Peter Brabeck-Letmathe ως Πρόεδρο ad interim. Συγκρότησε επίσης μια επιτροπή αναζήτησης για την επιλογή μελλοντικού προέδρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναγνώρισε τα εξαιρετικά επιτεύγματα του συνταξιούχου Προέδρου και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab. Δημιούργησε την κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα για διάλογο και πρόοδο και το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα 55 χρόνια αδιάκοπης ηγεσίας του στο τιμόνι του Φόρουμ.
Σε μια εποχή που ο κόσμος διέρχεται ραγδαία μεταμόρφωση, η ανάγκη για περιεκτικό διάλογο για την πλοήγηση στην πολυπλοκότητα και τη διαμόρφωση του μέλλοντος δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη».
Μένει να φανεί τι θα γίνει και σε αυτόν τον παγκόσμιο οργανισμό!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-KEYSTONE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν: Θα έχω συζητήσεις με Τραμπ για Ουκρανία και Παλαιστίνη – “Φαραώ” ο Νετανιάχου
- ΤτΕ: Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια το Νοέμβριο
- Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων: Τι φέρνουν στην Ελλάδα το 2026
- Πολωνία: Έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Π. Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και καταλήψεις
- Τι επιδόματα και ενισχύσεις θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες
- Κύπρος: Μήνυμα Χριστοδουλίδη μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ – Ακλόνητη η στήριξή μας στην Ουκρανία
- Κραν-Μοντανά: Γολγοθάς για συγγενείς και φίλους των νεκρών και των αγνοούμενων
- Άκης Σκέρτσος: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του «αιώνιου φοιτητή»
- Θεσ/νίκη: Πέθανε ο Χρ. Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επμελητηρίου και επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας









