Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά μέτρων τα οποία εισηγήθηκε η Πολωνία για να περιορίσει την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν αμέσως.
Από τις αρχές του έτους η Πολωνία έχει καταγράψει 79 εστίες της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (HPAI), από 50 όλη τη χρονιά πέρυσι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέταζε το ενδεχόμενο να επιβάλει κατεπείγοντα μέτρα στη χώρα.
Το υπουργείο Γεωργίας στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η Επιτροπή συμφώνησε να εφαρμοστούν τα 13 μέτρα που πρότεινε η Βαρσοβία, στα οποία περιλαμβάνεται η αύξηση της περιμέτρου όπου θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος, γύρω από την εστία του ξεσπάσματος, η μείωση της πυκνότητας των κοτετσιών και πρόσθετα μέτρα απολύμανσης.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε τρεις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την αποτελεσματικότητά τους την επόμενη εβδομάδα.
Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, λέγοντας μόνο ότι οι συνομιλίες με την Πολωνία ήταν «εποικοδομητικές».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-PAP
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει ο Γεωργιάδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στρέφεται κατά του Διεθνούς Δικαστηρίου;
- «Ασημένιος» ο Καραλής: «Πέταξε» στα 6 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
- Δολοφονία Κερκ – Στο φως ανατριχιαστικό σημείωμα: «Έχω την ευκαιρία να τον σκοτώσω», vid
- Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει συμφωνία με την Κίνα για το Tik Tok
- Το θέμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» προκαλεί ξανά συζητήσεις στη Γαλλία
- Zapad-2025: Μόνο οι Ευρωπαίοι έμειναν να λένε πως «πολεμούν τη Ρωσία» μετά από αυτό το ΒΙΝΤΕΟ
- Ουκρανία: Επιστρατεύουν όποιον βρουν, ακόμα και ντελιβεράδες, video
- Αιματηρό επεισόδιο στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης – Για κακούργημα διώκεται μία 36χρονη
- Σε οριακό σημείο οι ΗΠΑ: «Ο δολοφόνος του Κερκ ήταν “βαθιά μπλεγμένος” στην αριστερή ιδεολογία»
- Νέα σημαντική ανακάλυψη στην Ιταλία: Βρέθηκε θαλαμοειδής τάφος της ελληνιστικής εποχής στη Μαντουρία