«Στο τέλος της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) συνάντησης στο Ομάν, τόσο οι Ιρανοί όσο και οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν θετικές και εποικοδομητικές τις συνομιλίες που διεξήχθησαν», ανέφερε στο Telegram ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος απεσταλμένος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.
«Αυτό είναι ενθαρρυντικό», εκτίμησε.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί και ο Στιβ Γουίτκοφ, ο απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συζητούσαν επί δυόμισι ώρες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και φέρονται να συμφώνησαν σε νέο γύρο συνομιλιών την ερχόμενη εβδομάδα.
Η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον βρίσκονται «πολύ κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Οι χθεσινές συνομιλίες που διεξήχθησαν στο Ομάν είχαν στόχο να επισπευσθεί η έναρξη διαπραγματεύσεων για το ταχύτατα εξελισσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί το Ιράν με ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στην Πάτρα για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Κωνσταντοπούλου
- Λουόμενοι στη Γαύδο διώχνουν βάρκα γεμάτη αλλοδαπούς! Το ΒΙΝΤΕΟ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
- Nέα εφαρμογή για ηλεκτρονικά τιμολόγια σε συμβάσεις με το Δημόσιο (B2G)
- Το βίντεο με το αγριογούρουνο στο Χαϊδάρι και η αντίδραση των επιβατών έγιναν viral
- Αυστρία: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έγραψε χρυσή σελίδα στην παγκόσμια μουσική και αποθεώθηκε
- Πυρηνικές εγκαταστάσεις: Πρωτοβουλία έξι χωρών «τραντάζει» τον πλανήτη
- Διήμερη «απόβαση» του ζεύγους Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεθυσμένος άντρας οδηγούσε ροζ παιδικό αυτοκινητάκι σε δρόμο του Καναδά! vid
- Πλεύρης για καραβάνια αλλοδαπών στην Κρήτη: «Παρακολουθούμε αν υπάρχει σκοπιμότητα από πίσω»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 26χρονο μετά από καταγγελία της 20χρονης συντρόφου του για βιασμό
Κύρια Θέματα

















