Η Κίνα επέκρινε σήμερα τις «ανεύθυνες δηλώσεις» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το Πεκίνο γνώριζε πως η Ρωσία έχει στρατολογήσει Κινέζους πολίτες για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ο Ζελένσκι επεσήμανε χθες Τετάρτη ότι το Κίεβο διαθέτει δήθεν πληροφορίες για 155 Κινέζους πολίτες που υποτίθεται πως βοηθούν την Μόσχα στην στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν την ανακοίνωση-ισχυρισμό του ουκρανικού στρατού την Τρίτη ότι αιχμαλώτισε δύο Κινέζους στρατιώτες στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος διατείνεται ότι η Κίνα γνωρίζει πως δεκάδες πολίτες της έχουν στρατολογηθεί από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στο ουκρανικό έδαφος.
«Συνιστούμε στις ενδιαφερόμενες πλευρές να έχουν μια δίκαιη και λογική άποψη του ρόλου της Κίνας και να μην προχωρούν σε ανεύθυνες δηλώσεις», αντέδρασε σήμερα ο Λιν Ζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ζελένσκι στην διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου.
«Η κινεζική κυβέρνηση πάντα ζητεί από τους πολίτες της να μένουν μακριά από τις ζώνες των συγκρούσεων» και «κυρίως να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε μέρος» του κόσμου, υπογράμμισε ο Λιν Ζιάν.
«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η Κίνα ούτε ευθύνεται για την ουκρανική κρίση ούτε συμμετέχει σε αυτή. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές και προωθούμε ενεργά μια ειρηνική λύση», πρόσθεσε.
Βάζοντας και την Κίνα απέναντι ο Ζελένσκι, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση τους, εκτιμούν αναλυτές.
Εκτός και αν θεωρεί πως η Ευρώπη έχει την δύναμη να τον στηρίξει απέναντι στις υπερδυνάμεις…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τάραξαν τον Μεντβέντεφ και προειδοποιεί με «πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»
- Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρουμανία κατήγγειλε μια “πρόκληση” του Κιέβου
- Θεσσαλονίκη: Νεαροί “είχαν ρημάξει” αυτοκίνητα λουόμενων σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού
- «Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία με το Πεκίνο για το TikTok», λένε οι ΗΠΑ
- Τρομερό αυτό που έκαναν οι Κινέζοι με τα drones, video
- Η Βίσση σήκωσε την ελληνική σημαία και αφιέρωσε τραγούδι στην “Χάλκινη” Εθνική, vid
- Αγαπηδάκη: Ξεκινά η συστηματική κάλυψη των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) σε όλη τη χώρα
- Βραβεία Έμμυ: «The Studio» και «Adolescence» οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής βραδιάς
- Η νέα μόδα είναι…τα πάρτι διαζυγίου! “Γιορτάζω τη νέα μου ζωή!”
- Κλίμα «σύγκρουσης» εντός ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ουάσινγκτον
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί


ΟΣΕ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65
