Αναλυτικά: «Ήδη 1,1 εκατ. Ελληνίδες και Έλληνες ξέρουν ότι η Ελλάδα έγινε Ευρώπη στον τρόπο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων! Με τη μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε από το περασμένο φθινόπωρο, όταν ήμουν στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Οι φορείς, κρατικοί και μη, δίνουν έγκαιρα όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά για τις δηλώσεις. Οι φορολογικές δηλώσεις θα γίνονται σταθερά και κάθε χρόνο την ίδια χρονική περίοδο. Και όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους νωρίτερα θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου. Ήδη τις πρώτες 23 ημέρες, έχουν υποβληθεί 1,1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Είναι αύξηση 150% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2024! Και σχεδόν 400% σε σχέση με το 2023.
Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μια αλλαγή παραδείγματος από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου. Όχι μόνο διότι η διαδικασία κυλά ομαλά και με ταχύτητα. Αλλά και διότι όσοι υποβάλλουν γρηγορότερα τις δηλώσεις τους θα έχουν και μεγαλύτερη έκπτωση φόρου. Κι ακόμα πιο πολύ, διότι κερδίσαμε μια μάχη με το βαθύ κράτος, υποχρεώνοντας το Δημόσιο να κάνει το αυτονόητο! Πιο συγκεκριμένα, προβλέφθηκαν βαριές “καμπάνες” για όσους από τους φορείς καθυστερούσαν να στείλουν τα αναγκαία πιστοποιητικά για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Προσέξτε, όχι σε επίπεδο οργανισμών, αλλά σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κάνουν εγκαίρως τη δουλειά τους».
Και, η ανάρτηση του Κ. Χατζηδάκη καταλήγει: «Νιώθω περήφανος που εισηγήθηκα αυτή τη μεταρρύθμιση κοινής λογικής. Η φορολογική διοίκηση βελτιώνεται συνεχώς. Σταματά πλέον μόνο να ζητά από τους φορολογούμενος, αλλά φροντίζει και η ίδια να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της και να επιβραβεύει τους συνεπείς!»
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε την κόρη της
- Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Oρμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές
- Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αθέμιτη κερδοφορία – Τα 63 βασικά αγαθά υπό παρακολούθηση – Το ειδ. κόστος καυσίμων στα νησιά
- Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ – Το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»
- Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού βασικό θέμα στη συνάντηση του προέδρου του ΕΒΕΘ με την υφυπουργό Εργασίας
- Καλαμαριά: Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό του 20χρονου – Παραδόθηκε 23χρονος που αναζητούνταν
- Ενημέρωση Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με παραπλανητικά μηνύματα καταβολής τελών









