Και τώρα τι θα κάνουν; Ενώ τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι οι στρατοί τους είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που είναι η πραγματική δύναμη πίσω από το μπλοκ, σχολιάζει το Sputnik.
Τι συμβαίνει με τις δυνάμεις της Ευρώπης;
Ηνωμένο Βασίλειο
Το άλλοτε πανίσχυρο βρετανικό ναυτικό σήμερα γίνεται πρωτοσέλιδο λόγω των αεροπλανοφόρων του που καταρρέουν συνεχώς και όλων των στην συνέχεια αποτυχημένων δοκιμών των πυραύλων Trident.
Γαλλία
Τα τελευταία χρόνια, το Παρίσι χάνει σταθερά την επιρροή του στις πρώην αποικιακές του βάσεις στην Αφρική, με τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Γαλλίας, που φαινομενικά στοχεύουν στην καταπολέμηση των ισλαμιστών εξτρεμιστών, να μην έχουν καταλήξει σε οριστικά αποτελέσματα.
Γερμανία
Δεκάδες τανκς Leopard και Marder IFV που καταστράφηκαν αβίαστα στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης αποτελούν απόδειξη της κακής ποιότητας του γερμανικού στρατιωτικού υλικού.
Τα κράτη της Βαλτικής
Ενώ η επιθετικότητα της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας προς την Ρωσία είναι θρύλος, η στρατιωτική τους ισχύς είναι απλά για γέλια. Το τρίο της Βαλτικής είναι πρόθυμο να ανταγωνιστεί την Ρωσία και εξίσου πρόθυμο να βασιστεί στην προστασία των ΗΠΑ για να αποφύγει αντίποινα, τονίζει το ρωσικό μέσο.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
Κύρια Θέματα









