Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης («Νότια της Κρήτης 1» και «Νότια της Κρήτης 2»).
Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν των θετικών εισηγήσεων της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ).
Θα ακολουθήσουν νέες Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες θα προσδιοριστούν οι ακριβείς συντεταγμένες και η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.
«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της για μία Ελλάδα ενεργειακά ασφαλή, επενδυτικά ελκυστική και γεωστρατηγικά ισχυρή», τονίζει το ΥΠΕΝ.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το μηχάνημα που έγινε viral – Θρυμματίζει με… γουρλωμένο μάτι, Vid
- Στην Τουρκία ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν
- Κ. Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ και να έρθει αλλαγή έχει μόνο μια επιλογή, το ΠΑΣΟΚ
- Στενό Χορμούζ: Το Ιράν χτύπησε πλοίο που σχετίζεται με το Ισραήλ – Photo
- «Τετράγωνα» κύματα: Το σπάνιο αλλά επικίνδυνο φαινόμενο – Τι να κάνετε αν τα δείτε (Vid)
- Συνεχή τα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές – Drones έπληξαν πετρελαϊκές γεωτρήσεις στο Ιράκ (Vid)
- Γεύματα σε ωφελούμενους του Κέντρου Αστέγων του δήμου Αθηναίων
- «Βουτιά» στον ελληνικό πολιτικό «μικρόκοσμο», όσο ο πλανήτης «φλέγεται»
- Θεσσαλονίκη: «Ντου» της αστυνομίας σε οίκους ανοχής που λειτουργούσαν χωρίς άδεια – 2 συλλήψεις
- Νέος υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεσμεύομαι για σκληρή δουλειά









