Συνελήφθησαν την Παρασκευή (4/4) από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε περιοχή της Θεσσαλίας, δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι παρασκεύαζαν και διακινούσαν αναβολικά και άλλες φαρμακευτικές ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και μη εγκεκριμένες από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων(Ε.Ο.Φ.).
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν κατ’ επάγγελμα στις παραπάνω πράξεις τουλάχιστον από το 2013.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι παρασκεύαζαν τα παράνομα σκευάσματα σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο που διατηρούσαν σε σπίτι, ενώ προμηθεύονταν πρώτες ύλες και άλλα έτοιμα προς πώληση παράνομα σκευάσματα από χώρες του εξωτερικού. Τις απαγορευμένες ουσίες παρέδιδαν στη συνέχεια στους τελικούς αποδέκτες, είτε χέρι με χέρι σε εγκαταστάσεις αθλητικού συλλόγου σωματικής διάπλασης, που διατηρούσαν, είτε αποστέλλονταν με εταιρείες ταχυμεταφορών.
Στο πελατολόγιό τους περιλαμβάνονταν πλήθος αθλητών, αθλουμένων, αθλητικών συλλόγων και γυμναστηρίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αθλητικού συλλόγου και σε δύο σπίτια, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:
- 8.077 τεμάχια (δισκία, αμπούλες, φιαλίδια κ.λ.π.) απαγορευμένων ουσιών,
- 33 κιλά και 800 γραμμάρια πρώτων υλών σε σκόνη,
- πλήθος υλικών παρασκευής και συσκευασίας,
- 4 συσκευές παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων – καψουλιέρες,
- 2 ζυγαριές ακριβείας,
- πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, τιμοκαταλόγων και δελτίων αποστολής ταχυμεταφορών,
- 92 δελτία αθλητικής ιδιότητας και
- 9.230 ευρώ.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται και παραποιημένα σκευάσματα φαρμακευτικής εταιρείας, τα οποία έφεραν πλαστή ταινία γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.
Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους εκτιμάται από την ΕΛΑΣ ότι υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Τσουκαλάς: «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά ενώ ο κ. Μητσοτάκης παίζει κρυφτό
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για να αποδοθεί άμεσα η Πλατεία Ελευθερίας στους κατοίκους
- Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες και αποστέλλουν τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση
- Τριπλός πονοκέφαλος για τους διεθνιστές στην Ε.Ε. – Η διορία που εκπνέει στο τέλος του 2025
- Ο Τραμπ, θέλοντας επαναπροσέγγιση με τον σύμμαχο του Πούτιν, Λουκασένκο, άρει ορισμένες κυρώσεις
- Μπαίνει κλιματισμός στους συρμούς Μετρό και Ηλεκτρικού – Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο διαγωνισμό
- ΕΛ.ΑΣ.: Έτσι δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη
- Προ των πυλών οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για τους μαθητές – Πότε κλείνουν τα σχολεία
- Η Καμάλα… επέστρεψε και ασκεί κριτική στον Τραμπ για την οικονομία, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ









