Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 4 άτομα ομοεθνείς του θύματος, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία και συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των κατηγορούμενων. Ειδικότερα, πρόκειται για τους δύο φυσικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας, οι οποίοι όπως προέκυψε «στρατολογήθηκαν», έλαβαν εντολή και υποβοηθήθηκαν στην τέλεσή της από άλλο κατηγορούμενο, ο οποίος με τη σειρά του είχε λάβει την εντολή οργάνωσης και εκτέλεσης από τον τέταρτο συγκατηγορούμενό τους, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο φυσικοί αυτουργοί ενώθηκαν σε «ομάδα» με τον συγκατηγορούμενό τους -ο οποίος τους είχε στρατολογήσει νωρίτερα- και μετέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, όπου πυροβόλησαν με πιστόλι το θύμα τη στιγμή που επιβιβάζονταν στο όχημά του. Ακολούθως, διέφυγαν περπατώντας ενώ πέταξαν το όπλο, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ στο πλαίσιο εξέτασής του από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι οι τέσσερις κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της ανθρωποκτονίας, είχαν πυροδοτηθεί από το συγκεκριμένο πιστόλι.
Από την Αστυνομία, σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ αναζητούνται και από τις Αρχές της Τουρκίας, για -μεταξύ άλλων-, εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας Ανάκρισης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωμανός για Σαμαρά: Τα περί πασοκοποίησης της ΝΔ τα έχουμε ακούσει και από την Λατινοπούλου
- Viral έγινε πιλότος – O τρόπος που καθησύχασε τους επιβάτες ενθουσίασε το ίντερνετ, vid
- Τραμπ: Τι φέρεται να είπε για τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία
- Έτσι αποκαλύφθηκε απάτη-«μαμούθ» με τον ΦΠΑ
- Έκπληκτο ζευγάρι στη Βαρκελώνη: Τράβηξαν βίντεο και…πίσω ήταν ο Μέσι, vid
- Ιράκ: Οι πολίτες στις κάλπες για να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο
- Μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας
- Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος έπεσε από απορριμματοφόρo -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Κοντογεώργης: Σημαντική η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Κομοτηνή
- Τι ειπώθηκε για πιθανό ρόλο της Βουλγαρίας στην ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη του Λιβάνου









