Ο Jaiveer Shergill, εκπρόσωπος του ινδικού κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata (BJP), μιλώντας στο RT, είπε πως η Ινδία δεν θα υποκύψει στην Δύση για μια σειρά ζητημάτων, ιδιαίτερα την ασφάλεια και τις εμπορικές σχέσεις της χώρας΄.
Η εποχή της υποταγής έχει τελειώσει για την Ινδία και μια νέα εποχή αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας έχει ξεκινήσει, είπε ο Σέργκιλ, στην συνέντευξή του, την οποία επικαλείται και το γερμανόφωνο RT DE. Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί που προβλέπουν ότι η Ινδία θα ενταχθεί στο ένα ή στο άλλο μπλοκ δεν είναι ενημερωμένοι.
«Όταν πρόκειται για διεθνείς συμμαχίες, η Ινδία χάραξε πάντα την δική της πορεία και ως έθνος, η Ινδία είναι ξεκάθαρο ότι θα συμπορευτεί με τους φίλους της, αλλά δεν θα υποκύψει σε κανέναν», είπε ο Σέργκιλ.
«Η Νέα Υόρκη ή οι Βρυξέλλες δεν θα είναι πλέον οι μοναδικοί φορείς λήψης αποφάσεων», προέβλεψε ο Σέργκιλ, προσθέτοντας ότι πρωτεύουσες όπως το Νέο Δελχί και το Ναϊρόμπι είναι σημαντικοί παίκτες που έχουν σημαντικό λόγο στις παγκόσμιες υποθέσεις. Αυτή είναι η νέα μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη, ο οποίος θα είναι πλέον πολυκεντρικός.
Ο εκπρόσωπος του BJP αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις με την Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς τις ως «δοκιμασμένες στον χρόνο» και τις δύο χώρες ως «φίλες παντός καιρού».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Μόσχα πέρυσι, ο Σέργκιλ είπε ότι η αγκαλιά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν σύμβολο βαθιάς φιλίας, εγκαρδιότητας και ενός λαμπρού κοινού μέλλοντος.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κομισιόν για πρόγραμμα SAFE: «Έχουμε λάβει αίτημα από την Τουρκία»
- Ύψωσαν τη ρωσική σημαία στην Ιταλία, vid
- Ισραήλ: Περιμένουμε από τη Χαμάς να επιστρέψει τις σορούς όλων των ομήρων
- Σημαντική εξέλιξη στην ιατρική: Επιστήμονες ανέπτυξαν “τεχνητό ήπαρ” που προβλέπει τοξικές αντιδράσεις στα φάρμακα
- «Καμπανάκι» ΔΝΤ για το παγκόσμιο χρέος
- Diathikes. gr: Παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα δημοσίευσης των διαθηκών – Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου 2025
- Νέο σόου από τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ: «Μην παίρνετε τους Ρώσους στα σοβαρά – Δικτάτορας ο Πούτιν», vid
- Ρομποτόσκυλα που… διασκεδάζουν μικρά παιδιά; Δυστοπικό ΒΙΝΤΕΟ από Κίνα
- Ο Ζελένσκι διόρισε νέο Κυβερνήτη στην Οδησσό
- Βίντεο Μητσοτάκη για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, vid