Παράλληλα, η ΠΟΕΕΤ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που είναι προγραμματισμένη την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων της σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, «το εποχικό ταμείο ανεργίας, παρ’ όλο που η χώρα έχει εξέλθει από τα μνημόνια από το 2018, παραμένει με μνημονιακό νόμο καθηλωμένο στους τρεις μόλις μήνες, με αποτέλεσμα οι εποχικά εργαζόμενοι να αποχωρούν από τον κλάδο και να δημιουργούνται περίπου 80.000 κενές θέσεις εργασίας. Επίσης, το εφάπαξ που αποδιδόταν στους εργαζόμενους στην 20ετία, που καταργήθηκε, αποτελεί τον δεύτερο λόγο της μεγάλης φυγής των εργαζομένων από τον κλάδο».
Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΕΤ επισημαίνει ότι οι εποχικά εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό δεν είναι δικαιούχες ούτε μια μέρα του επιδόματος μητρότητας, ενώ, ταυτόχρονα, διεκδικεί την ορθή εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και την εποπτεία της ορθής εφαρμογής, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό, «με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Photo: Eurokinissi and Motion Team
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ενισχύουμε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, επενδύουμε στις επιλογές των νέων
- Viral βίντεο! Παιδί έριξε κατά λάθος και κατέστρεψε χειροποίητο χρυσό στέμμα γάμου στην Κίνα
- Προϋπολογισμός 2026: Αυτά δήλωσε ο Μητσοτάκης
- «Δεν προμηνύει τίποτα καλό» – Η φράση του Πεσκόφ τα είπε όλα
- Ευρωζώνη: Δυσοίωνα τα νέα για τις επιχειρήσεις στα τέλη του 2025- Συρρικνώθηκε μεταποίηση και παραγωγή
- Τι είπε ο Λαβρόφ για το Αρκτικό Συμβούλιο
- Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ
- Κληρώθηκαν τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και Εκλογοδικείου για το 2026-2027
- Τυχαίο και αυτό; Συνεχείς οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους αγρότες στην Ευρώπη
- Άφωνοι οι παλαιοντολόγοι στην Ιταλία: Βρήκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχους των Άλπεων
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ









