Γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ασθενούς ότι ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ για την κάλυψη αναλώσιμων υλικών ενόψει βιοψίας που θα διενεργείτο εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ο κατηγορούμενος γιατρός συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου απευθύνθηκε με καταγγελία η 56χρονη ασθενής. Τα χρήματα προσημειώθηκαν και κατά την παράδοσή τους στον γιατρό έγινε η επέμβαση των αστυνομικών.
Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ο 60χρονος γιατρός – ορθοπεδικός είχε καταδικαστεί μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το ίδιο αδίκημα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή. Η συγκεκριμένη καταδίκη αφορούσε δύο περιπτώσεις δωροληψίας, ενώ για άλλες δύο που περιλαμβάνονται στην ίδια δικογραφία είχε αθωωθεί.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός με το πρόστιμο της ΕΕ στο X! Ρούμπιο: «Η εποχή της λογοκρισίας των Αμερικανών στο διαδίκτυο έχει τελειώσει»
- Νεαρά μυρμήγκια ικετεύουν να τα σκοτώσουν όταν είναι άρρωστα – Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη
- Μητσοτάκης: «Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα»
- Eντυπωσιακή ανακάλυψη οδήγησε στη λύση ενός αινίγματος – Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄
- Έτσι απεικόνιζε εγχειρίδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής νησιά του Αιγαίου – Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ
- Κακοκαιρία “Byron”: Τα στοιχεία για τους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ – Πόσο ανέβηκαν τα αποθέματα σε 24 ώρες
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου
- Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς
- Παγκόσμιος «σεισμός» με την νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ! Αλλάζουν ΟΛΑ με Ρωσία και ΝΑΤΟ
- Περιστέρι: Χειροπέδες σε 51χρονο για διάρρηξη ΑΤΜ τον Μάρτιο του 2024









