Όπως αναφέρεται, οι ουκρανικές αρχές θέλουν να τροποποιήσουν τη νομοθεσία για να καθυστερήσουν οι εκλογές μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου.
Για το θέμα μίλησε ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ουκρανίας, Oleg Didenko,.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές πρέπει να προκηρυχθούν εντός ενός μήνα μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου. Ωστόσο, οι αρχές θέλουν να καθυστερήσουν τις εκλογές με την δικαιολογία ότι πλέον θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν.
«Αν προχωρήσουμε με τους ισχύοντες κανονισμούς, τότε μέσα σε ένα μήνα μετά το τέλος του στρατιωτικού νόμου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή πρέπει να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές και η ίδια η εκλογική διαδικασία πρέπει να διαρκέσει 60 ημέρες. Όσο για τις προεδρικές εκλογές, η Verkhovna Rada πρέπει να αποφασίσει για τον ορισμό τους μέσα σε ένα μήνα. Εκεί, η εκλογική διαδικασία διαρκεί 90 ημέρες, όχι 60 , τότε ίσως όχι», είπε ο Ντιντένκο σε συνέντευξή του στην έκδοση Ukrayinska Pravda, την οποία επικαλείται το TASS.
«Τώρα, φαίνεται, υπάρχει συναίνεση στην κοινωνία και μεταξύ των πολιτικών ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που ορίζει ο νόμος για την προετοιμασία των εκλογών μετά το τέλος του στρατιωτικού νόμου», τονίζει, μεταξύ άλλων.
«Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τις μεταπολεμικές εκλογές. Έχουμε πολλές προκλήσεις. Πρέπει να εγκρίνουμε νόμο για τις ιδιαιτερότητες της διεξαγωγής μεταπολεμικών εκλογών. Και ανάλογα με το τι προβλέπει ο εν λόγω νόμος, θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τις προθεσμίες», σημειώνει ο επικεφαλής της Κ.Ε.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
Κύρια Θέματα

















