Η διεθνής αναγνώριση και το κύρος του ελληνικού μαρμάρου ως προς την ποιοτική υπεροχή του, τη διαχρονική αξία του και την αισθητική μοναδικότητα του αναδείχθηκε από την δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση μαρμάρου και φυσικών πετρωμάτων Xiamen Stone Fair 2025. Μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως στον κλάδο, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Την εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διοργάνωσε για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Enterprise Greece, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς στρατηγικού σχεδίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού μαρμάρου και την προβολή του στις διεθνείς αγορές.
Στην έκθεση συμμετείχε ικανός αριθμός ελληνικών εταιρειών που εντυπωσίασαν, σε σχεδιασμό και αισθητική, με τα περίπτερά τους, συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας 810 τ.μ, και ξεχώρισαν μεταξύ των πιο ελκυστικών και επιβλητικών παρουσιών της διοργάνωσης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε επίσης η στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια της Ελλάδας με το εμβληματικό μήνυμα Greek Marble | Then. Now. Forever., η οποία κυριάρχησε στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο (Central Hall), ενισχύοντας τη δυναμική και ενιαία εικόνα της ελληνικής συμμετοχής.
Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 191.000 τ.μ., περισσότερους από 2.000 εκθέτες από 56 χώρες και προσέλκυσε πάνω από 150.000 επισκέπτες από 120 χώρες. Επαγγελματίες του χώρου, κατασκευαστές, προμηθευτές, αγοραστές και σχεδιαστές από ολόκληρο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πιο σύγχρονα προϊόντα και τις τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας μαρμάρου και φυσικών πετρωμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά της Κίνας διατηρεί τη θέση της ως η κυριότερη αγορά εισαγωγής ελληνικών μαρμάρων, απορροφώντας το 68% περίπου των συνολικών ελληνικών εξαγωγών το 2024, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της συγκεκριμένης αγοράς για τον κλάδο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









