Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη που άναψε «φωτιές» στην Κύπρο:
«Εκφράσαμε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι παρούσα, να εκπροσωπείται σε όποιον σχηματισμό δημιουργηθεί για να επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες στην Ουκρανία. Είναι κάτι που εκφράσαμε και σε επιχειρησιακό επίπεδο όταν έγινε η προηγούμενη συνάντηση όπου η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείτο από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε σε αυτήν την προσπάθεια που επαναλαμβάνω αγγίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα και της ίδιας της Ευρώπης».
Με αφορμή τα παραπάνω, το ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση της ελεύθερης Κύπρου να προχωρήσει σε διευκρινίσεις για το εάν προτίθεται να στείλει στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος:
«Ο Χριστοδουλίδης οφείλει εξηγήσεις για τις όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στη «διάσκεψη των προθύμων» που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τη συμμετοχή 30 κρατών και με αντικείμενο τα σενάρια αποστολής ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ως προς τη δήλωσή του περί ετοιμότητας της Κύπρου να συμμετέχει «σε όποιο σχηματισμό δημιουργηθεί», ο κ. Χριστοδουλίδης πρέπει να απαντήσει στον κυπριακό λαό: Είναι διατεθειμένος να στείλει Κύπριους στρατιώτες στην Ουκρανία;».
Έτσι λοιπόν σήμερα Παρασκευή ο κ. Αντωνίου ξεκαθάρισε τα εξής:
«Η συνδρομή της Λευκωσίας θα μπορούσε να είναι σε διοικητικό-υποστηρικτικό επίπεδο, για ανθρωπιστικές αποστολές, με τη συμμετοχή στελεχών της Εθνικής Φρουράς ή και της Αστυνομίας. Και ασφαλώς, σε καμιά περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προτίθεται να διαθέσει στρατεύματα».
Eurokinissi photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
Κύρια Θέματα

















