Ο δημοσιογράφος, ο δικηγόρος του οποίου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να εφεσιβάλει την απόφαση, επισήμανε, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, ότι το μόνο που έκανε ήταν να καλύπτει δημοσιογραφικά τη διαδήλωση συμπαράστασης στον φυλακισμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, μια κινητοποίηση στην οποία κατηγορείται ότι πήρε μέρος.
Σύμφωνα τη δικαστική απόφαση, η οποία περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του Ακγκιούλ εν αναμονή της δίκης με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες συναθροίσεις και πορείες κι ότι δεν αποχώρησε εθελουσίως παρά τις προειδοποιήσεις.
Ο Ακγκιούλ, που εργάζεται για το AFP, συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οικία του, μαζί με άλλους 9 δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη (δυτικά), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Ένας εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε σήμερα την προφυλάκιση επτά εξ αυτών, σύμφωνα με έναν εκ των συνηγόρων τους.
Από την πλευρά της, η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters Sans Frontiers- RSF) χαρακτήρισε σήμερα «σκανδαλώδη» την απόφαση του Τούρκου δικαστή.
«Είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος, η ταυτότητα του οποίου έχει ξεκάθαρα επιβεβαιωθεί, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, προφυλακίζεται στη βάση αυτού του νόμου κατά των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων. Αυτή η σκανδαλώδης απόφαση αντικατοπτρίζει μια ολοένα και πιο σοβαρή κατάσταση που εξελίσσεται στην Τουρκία», δήλωσε στο AFP ο Ερόλ Οντέρογλου, εκπρόσωπος των RSF στην Τουρκία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στην Κόκκινη Πλατεία κατέθεσε λουλούδια ο Β. Πούτιν, vid
 - Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 30χρονος που απείλησε με ψαροντούφεκο τους γονείς του
 - Κάλας: «Στόχος να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. μέχρι το 2030», vid
 - Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι ημερομηνίες πληρωμών
 - Κικίλιας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από καμία κομματική σημαία
 - Μεντβέντεφ: Αυτό είναι το θεμέλιο για τη μελλοντική νίκη της Ρωσίας, vid
 - Ν. Κορέα: Περίπου 10.000 Bορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται αναπτυγμένοι κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα
 - Βεντέτες-Προαναγγέλλει μέτρα για τα όπλα ο Χρυσοχοΐδης: «Παραείναι χαλαρή η νομοθεσία»
 - Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στα Βορίζια Ηρακλείου
 - Απεικόνισαν τον Ζελένσκι ως… «θύμα των ΗΠΑ», video
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








