Στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση Ελλήνων επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αναζητούν εξειδικευμένα στελέχη για καίριες θέσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, θα συμμετάσχουν 26 επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν εκατοντάδες υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας σε ποικίλα πεδία εξειδίκευσης όπως στον κατασκευαστικό κλάδο, τον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο, τον νομικό κλάδο, τον κλάδο της ναυτιλίας, τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, τον κλάδο της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας, της ενέργειας, του τουρισμού κ.α.
Οι συμμετέχοντες από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δια ζώσης συνεντεύξεις, να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας και να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής και προσφοράς τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις δυο προηγούμενες εκδηλώσεις σε ‘Αμστερνταμ (Νοέμβριος 2024) και Ντίσελντορφ (Δεκέμβριος 2024) περισσότεροι από 2.700 Έλληνες του εξωτερικού συμμετείχαν, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που προσφέρει η σύγχρονη ελληνική αγορά εργασίας.
Σημειώνεται ότι από τους 680.000 Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα την προηγούμενη δεκαετία, αναζητώντας καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες, οι 350.000 έχουν ήδη γυρίσει σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















