«Ευχαριστώ όλους σας. Βλέπω και μια κυρία με κίτρινα λουλούδια, μπράβο», είπε ο πάπας, απευθυνόμενος στους πιστούς που τον επευφημούσαν. Ο ποντίφικας μετακινήθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς φιάλη οξυγόνου.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αγία Έδρα χθες βράδυ, ο Φραγκίσκος πρόκειται αργότερα σήμερα να πάρει εξιτήριο 37 ημέρες μετά την εισαγωγή του και να επιστρέψει στον ξενώνα της Αγίας Μάρθας όπου διαμένει μαζί με άλλους καθολικούς κληρικούς. Η προβλεπόμενη ανάρρωσή του θα διαρκέσει δυο μήνες.
Στο γραπτό μήνυμά του που διανεμήθηκε σήμερα το πρωί στον Τύπο, ο ποντίφικας, μεταξύ των άλλων, ζητά «να σιγήσουν αμέσως τα όπλα στην Γάζα και να βρεθεί το αναγκαίο θάρρος για να ξαναρχίσει ο διάλογος, ώστε να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι και να επιτευχθεί οριστική κατάπαυση του πυρός».
Joy all around as Pope Francis makes his first appearance since he was hospitalised on February 14th, saying a few words and imparting his Apostolic Blessing in silence. Later this afternoon he will be discharged from hospital and return to the Vatican. pic.twitter.com/Nuaxo76hrL
— Catholic Sat (@CatholicSat) March 23, 2025
Παράλληλα, στο γραπτό αυτό μήνυμά του, αναφερόμενος στην παραμονή του στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε:
«Κατά την μακρά αυτή περίοδο παραμονής μου στο νοσοκομείο, είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία της υπομονής του Κυρίου, την οποία είδα να αντικατοπτρίζεται, επίσης, στην ακούραστη φροντίδα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και στις ελπίδες και στην ευγένεια των συγγενών των ασθενών. Η υπομονή αυτή γεμάτη εμπιστοσύνη, η οποία βασίζεται στην ανεξάντλητη αγάπη του Θεού, είναι πραγματικά απαραίτητη στην ζωή μας. Ιδίως για να αντιμετωπίσουμε τις πιο δύσκολες και επώδυνες καταστάσεις».
ΑΠΕΜΠΕ,του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ANSA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 42χρονος οδηγός μηχανής
- Δανία: Η χώρα θέλει να απαγορεύσει τη χρήση μπούρκας και νικάμπ σε σχολεία και πανεπιστήμια
- Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου που δείχνει προς τα που βαδίζει η Ελλάδα
- Χωρίς τέλος το κυνήγι των χριστιανών στη Νιγηρία: ‘Ενοπλοι απήγαγαν 13 πιστούς από εκκλησία στο Κόγκι
- Voucher έως 800 ευρώ: Aνακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα πρώιμη παιδική παρέμβαση
- Netflix – Χάρι και Μέγκαν αναλαμβάνουν την παραγωγή του «The Wedding Date» σε σενάριο της Τρέισι Όλιβερ
- Οι ΗΠΑ πιέζουν τους Ευρωπαίους να μην χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο









