Ο Χουάνγκ έδωσε την Τρίτη μια κεντρική ομιλία μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο χόκεϊ κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της εταιρείας σχεδόν 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.
Ο Χουάνγκ αποκάλυψε εργαλεία λογισμικού που είπε ότι θα βοηθούσαν τα ανθρωποειδή ρομπότ να περιηγούνται στον κόσμο πιο εύκολα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang πιστεύει ότι “τα ανθρωποειδή ρομπότ απέχουν λιγότερο από πέντε χρόνια από το να δουν ευρεία χρήση στις εγκαταστάσεις παραγωγής”.
Μιλώντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων μετά την ομιλία, ο Huang ρωτήθηκε ποια σημάδια θα έδειχναν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είχε γίνει πανταχού παρούσα.
Μεταξύ άλλων απαντήσεων, ο Χουάνγκ είπε ότι μπορεί να συμβαίνει “όταν, κυριολεκτικά, ανθρωποειδή ρομπότ περιφέρονται, κάτι που δεν απέχει πέντε χρόνια. Αυτό δεν είναι πρόβλημα πέντε ετών, αυτό είναι πρόβλημα μερικών ετών“.
Σύμφωνα με το PANews, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA Jensen Huang ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του GR00T N1, του πρώτου ανοιχτού κώδικα ανθρωποειδούς μοντέλου ρομπότ στον κόσμο, στοGTCΣυνέδριο 2025.
Η ανακοίνωση περιελάμβανε επίσης την εισαγωγή πλαισίων προσομοίωσης, που έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της ρομποτικής. Ο Huang τόνισε τις σημαντικές αναξιοποίητες δυνατότητες στην αγορά της ρομποτικής. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η NVIDIA συνεργάζεται με την DeepMind και την Disney για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ρομπότ που ονομάζεται Newton.
«Είμαστε σε μια αποστολή εκδημοκρατισμού της φυσικής τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο Τζιμ Φαν στην ανάρτησή του στο LinkedIn την Τετάρτη το πρωί, ώρα Σιγκαπούρης.
Με το όνομα GR00T N1, χρησιμοποιεί ένα νευρωνικό δίκτυο που μεταφράζει την οπτική είσοδο σε κινητικές ενέργειες. Επιπλέον, διαθέτει μετασχηματιστή διάχυσης που εκτελεί ενέργειες κινητήρα σε συχνότητα 120 Hz.
Το μοντέλο έχει εκπαιδευτεί σε δεδομένα από ανθρωποειδή τηλελειτουργία, προσομοιώσεις μεγάλης κλίμακας και συνθετικές τροχιές που δημιουργούνται από προηγμένα μοντέλα βίντεο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτυγχάνει έως και 30% βελτίωση στις εργασίες χειρισμού τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές. Επιπλέον, το GR00T N1 υποστηρίζει διασταυρούμενη ενσωμάτωση, κάτι που φαίνεται από την προσαρμογή του στον βραχίονα ρομπότ HuggingFace LeRobot SO100.
Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την παροχή ανοιχτού κώδικα για περισσότερες από 300.000 προσομοιωμένες τροχιές για την υποστήριξη της έρευνας και της ανάπτυξης στη ρομποτική.
“Η μεταποιητική βιομηχανία πιθανότατα θα υιοθετούσε πρώτα ανθρωποειδή ρομπότ επειδή αυτή η βιομηχανία έχει καλά καθορισμένα καθήκοντα που μπορούν να χειριστούν τα ρομπότ σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον”, είπε.
“Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να πάει στα εργοστάσια. Και ο λόγος για αυτό είναι επειδή ο τομέας είναι
“Η αξία του είναι πολύ, πολύ εύκολο να προσδιοριστεί. Η τιμή για την ενοικίαση ενός ανθρώπινου ρομπότ είναι πιθανώς 100.000 $ και νομίζω ότι είναι αρκετά καλά οικονομικά.”
NVIDIA’s new robot looks like CGI…but nope, it’s real. Congrats, the simulation just got physically uploaded.pic.twitter.com/LmktBRf1dv
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) March 19, 2025
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 20 χώρες δηλώνουν “έτοιμες να συμβάλουν στις προσπάθειες” για να ξανανοίξει το Στενό του Χορμούζ
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Αποζημιώσεις λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του αφθώδους πυρετού
- H σπάνια δημόσια εμφάνιση του Ρόμπερτ Πάουελ που έπαιξε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»
- Π. Πολάκης: Καλεί σε εκλογική συνεργασία όσους θέλουν και μπορούν να ανατρέψουν τη ΝΔ
- Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος στο οποίο ο ήλιος δεν δύει ποτέ για σχεδόν 2 μήνες (Vid)
- Εξιχνιάστηκε απάτη στο Κιλκίς – Έκλεψαν χρυσές λίρες από ηλικιωμένη με πρόσχημα «βλάβη» στον λέβητα
- Δ. Κουτσούμπας: Έχει πλέον πατηθεί η σκανδάλη, μιλάμε για ενεργό συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
- Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρέλασης της 25ης Μαρτίου
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί με το θύμα
- Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Ποια τα κυριότερα μέτρα οδικής ασφάλειας της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα









