Ξεκινάει χθες, Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, το νέο πρόγραμμα κατάρτισης στη μελισσοκομία, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Ιωαννίνων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 295 ωρών, έχει σκοπό οι καταρτιζόμενοι να είναι ικανοί να εκτρέφουν, να διαχειρίζονται το μελίσσι και να παράγουν ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα, να κατανοούν τη σημασία και την αξία της τυποποίησης και να περιγράφουν τα βασικά μηχανήματα που απαιτούνται σε μία γραμμή παραγωγής-συσκευασίας. Επίσης, να γνωρίζουν τους μηχανισμούς προώθησης του προϊόντος στην αγορά, να εντοπίζουν πηγές χρηματοδότησης για νέες επιχειρηματικές προσπάθειες και να εφαρμόζουν καλές πρακτικές πρόληψης επαγγελματικών κινδύνων στο εργασιακό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Δήμου Πάργας και θα καταρτιστούν 15 άνεργοι, ηλικίας 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι του Δήμου Πάργας ή όμορων δήμων του Νομού Πρέβεζας.
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν διά ζώσης σε εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Καναλακίου του Δήμου Πάργας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης. Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης από το ΚΔΒΜ Ιωαννίνων.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία: Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση άλλων 114 Rafale στην Ινδία
- Χαμός με τον ΟΠΕΚΑ: Αποκαλύψεις για επιδοτήσεις που δόθηκαν σε μη δικαιούχους
- Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Ξεπλένει” την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς πολιτικής σκηνής»
- Ποιά συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας ψηφίσθηκε από τη Βουλή;
- Κυβέρνηση: Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα για την πρόσβαση στα social media
- Ξεκίνησαν οι νέες τριμερείς διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας – ΗΠΑ στη Γενεύη
- Ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών Ιράν-ΗΠΑ στη Γενεύη
- Ο λόγος που δεν πρέπει να έχετε τα καλλυντικά σας στο μπάνιο
- Καλαμαριά: Μέχρι τις 4/3 σε ισχύ οι αλλαγές στα δρομολόγια τεσσάρων λεωφορειακών γραμμών, λόγω έργων
- Οι BTS σχεδιάζουν να δημιουργούν μουσική μαζί και να «χορεύουν στα 60 τους»
Κύρια Θέματα









