Ο σύρος ηγέτης Άχμεντ Σαράα δήλωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει απόπειρες να συρθεί σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις.
Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο Σαράα δήλωσε πως «απομεινάρια του πρώην καθεστώτος» δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να παραδοθούν αμέσως και πως η Συρία δεν θα επιτρέψει σε οποιεσδήποτε «εξωτερικές ή ντόπιες δυνάμεις» να την σύρουν στο χάος ή στον εμφύλιο πόλεμο.
Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα λογοδοτήσουν «όλοι όσοι είναι αναμιγμένοι σε αιματοχυσία αμάχων», μετά τις βιαιότητες που αναφέρονται εδώ και ημέρες στη μεσογειακή ακτή της χώρας.
«Θα ζητήσουμε λογαριασμό, αυστηρά και χωρίς επιείκεια, από οποιοδήποτε πρόσωπο είναι αναμιγμένο στην αιματοχυσία αμάχων (…) ή το οποίο υπερέβη τις κρατικές εξουσίες», δήλωσε ο Σαράα προσθέτοντας ότι θα σχηματισθεί μια επιτροπή για να «προστατεύσει τη δημόσια ειρήνη».
Τα τελευταία 24ωρα έχουν πολλαπλασιαστεί τα θύματα από τις πιο βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων ετών στη Συρία.
Ακραίοι ισλαμιστές που υπηρετούν το νέο καθεστώς έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες σφαγές Αλεβιτών, Αλαουιτών και Χριστιανών σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας.
Speech of the President of the Syrian Arab Republic Ahmad Al-Sharaa on the recent developments in the Syrian coast pic.twitter.com/jf5qIoH3yv
— MuraQip2 (@MuraqipAlSham2) March 9, 2025
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









