Με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) κ. Florian Guillermet, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσία του διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας κ. Χρήστου Τσίτουρα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Καταγράφηκε, επίσης, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί το τελευταίο ενάμιση έτος σε όλους τους τομείς που αφορούν την αεροπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα και η οποία αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων επιθεωρήσεων στις οποίες υποβλήθηκε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) όσο και από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)».
Τέλος με θετικό τρόπο σχολιάστηκε και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης κατά EASA από την ΑΠΑ, των δέκα κρατικών αεροδρομίων διαχείρισης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου, επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωση αυτών, με τις ισχύουσες προδιαγραφές υποδομών και επιχειρησιακής λειτουργίας.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα άγνωστα σπήλαια που υπάρχουν περιμετρικά της λίμνης χαρτογραφεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτης έσπρωξε ελεγκτή έξω από εν κινήσει τρένο
- Πώς είναι να σε κοιτάζει κατάματα μία φάλαινα δολοφόνος; Βίντεο που παγώνει το αίμα
- Εκτός ελέγχου η βία ανηλίκων: Νέα σύλληψη ανήλικης στη Θεσσαλονίκη
- «Άσπρο πάτο»: Επικός γαμπρός “κατέβασε” όλη τη Θεία Κοινωνία σαν σφηνάκι (ΒΙΝΤΕΟ)
- Σύμβουλος Πούτιν: «Οι Ευρωπαίοι να προετοιμαστούν για τις πιο ακραίες κρίσεις»
- Ψάρι γίνεται ο ορισμός τού «μην το βάζεις κάτω» (BINTEO)
- Δεν προτιμούν Χόλιγουντ οι Κινέζοι: Πάτωσαν τα έσοδα, αλλά αυτές οι 2 ταινίες ξεχώρισαν
- Στεγαστικά δάνεια: Κάτω από 3% το επιτόκιο – Στα χαμηλότερα επίπεδα 9ετίας
- Τα ΗΑΕ έγιναν εκ νέου στόχος επιθέσεων με πυραύλους και drones









