Η ΟΛΘ Α.Ε. , «εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχοντας προσαρμοστεί σε υψηλό βαθμό στις απαιτήσεις ασφάλειας (security) από άρτια καταρτισμένο προσωπικό ασφαλείας, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου κεντρική διοικητική υποστήριξη της αρμόδιας Διεύθυνσης (ΔΕΔΑΠΛΕ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής». Αυτό έδειξαν τα αποτέλεσματα επιθεώρησης που έγινε από Κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE) για την εφαρμογή μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας (security) στον Λιμένα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων (κώδικας ISPS).
Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου από εννιαμελές κλιμάκιο, αποτελούμενο από Ευρωπαίους Επιθεωρητές υψηλής κατάρτισης στα θέματα ασφάλειας (security) λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων, παρουσία του Διευθυντή και στελεχών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ελέγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΔΕΔΑΠΛΕ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ελέγχθηκε ο εξοπλισμός και τα εφαρμοζόμενα μέτρα και διαδικασίες ασφαλείας στη Λιμενική Εγκατάσταση και την ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Λιμένα Θεσσαλονίκης.
Τα αποτελέσματα της επιθεώρησης παρουσιάστηκαν από την επικεφαλής του Κλιμακίου ως αρκετά ικανοποιητικά. «Τα αποτελέσματα της επιθεώρησης ασφαλείας επιβεβαιώνουν τη συνεχή και έμπρακτη προσπάθεια της ΟΛΘ Α.Ε. για πρότυπη λειτουργία του Λιμένα Θεσσαλονίκης σε διεθνές επίπεδο, ως προς την παροχή ποιοτικών λιμενικών υπηρεσιών με υψηλά επίπεδα ασφάλειας (safety & security)», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Δρ. Ιωάννης Τσάρας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιά επιδόματα θα πληρωθούν έως τις 30/09
- Ιράν-Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία 25 δις δολαρίων για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών σταθμών
- Σπάνια εικόνα: Ποιός άφησε στο «περίμενε» τον Πούτιν; ΒΙΝΤΕΟ
- Καραμπόλα πέντε οχημάτων με δύο τραυματίες στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων
- Συνεχίζει να καλπάζει η βία ανηλίκων: Στο νοσοκομείο 12χρονος που πιάστηκε στα χέρια με 13χρονο στην Κρήτη
- Θεσσαλονίκη: Τέλη του 2026 έτοιμο το Μουσείο Παιδιού και Παιχνιδιού στην Πυλαία με 20.000 εκθέματα
- Ρωσία: Η ενεργειακή μας συνεργασία με την Τουρκία συνεχίζεται παρά τις πιέσεις της Δύσης
- Πτώση μπαλκονιών: Νέα αυστηρή σύσταση και έκκληση από την Πολεοδομία Ηρακλείου στους ιδιοκτήτες ακινήτων
- Με… «αέρα Τραμπ» άρχισε ξανά τα «καζάν-καζάν» για τη Μεσόγειο ο Ερντογάν
- Πώς να καταστρέψεις μία πανάκριβη ολοκαίνουργια τηλεόραση μέσα σε δευτερόλεπτα, video
Κύρια Θέματα

















