Για την υπόθεση σχηματίστηκαν τέσσερις δικογραφίες, με μια εξ αυτών να αφορά 14 συλληφθέντες πριν την έναρξη των επεισοδίων στην κατοχή των οποίων, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, βρέθηκαν εμπρηστικές και ελεγκτικές ύλες.
Οι δύο από τις δικογραφίες αφορούν κακουργήματα και οι άλλες δύο πλημμελήματα.
Συνολικά, από τις δικογραφίες για πλημμελήματα, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο 30 άτομα. Εικοσιπέντε μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας και άλλοι πέντε συλληφθέντες.
Σε βάρος των μελών του Ρουβίκωνα οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην δίωξη αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού, παράνομης κατοχής και χρησιμοποίησης φωτοβολίδων και άρνησης υποβολής για δακτυλοσκόπηση.
Η δίκη τους αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο για την Τρίτη με το δικαστήριο να διατάσσει την κράτηση τους μέχρι τότε.
Οι πέντε άλλοι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο είναι κατηγορούμενοι για οπλοφορία και παράνομη κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων.
Οι κατηγορούμενοι από τις άλλες δύο δικογραφίες, μεταξύ αυτών και εκείνη που αφορά τους 14 συλληφθέντες πριν τα επεισόδια, παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.
Οι 14 για: Κατοχή και κατασκευή εμπρηστικών υλών και βομβών από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Παράνομη οπλοφορία από κοινού. Παράνομη κατοχή κροτίδων από κοινού και άρνηση δακτυλοσκόπησης.
Οι υπόλοιποι που παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες: Έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα κατά συναυτουργία και εξακολούθηση. Εμπρησμό από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπος και ξένα πράγματα, κατά εξακολούθηση και συναυτουργία. Κατοχή εμπρηστικών υλών και βομβών από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος υπάλληλων κατά συρροή και συναυτουργία. Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος υπαλλήλων κατά συναυτουργία και συρροή. Διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Βία κατά υπαλλήλων. Παράνομη οπλοφορία. Παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων. Παράνομη κατοχή κροτίδων. Απευθείας εξύβριση και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας για τη σύνοδο για την A.I. που έκανε αίσθηση (Vid)
- «Είναι μία ζούγκλα»: Τα… «γυρίζει» τώρα ο Μακρόν μετά τον σάλο για την ελευθερία λόγου, vid
- Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί εμπλουτισμένο ουράνιο από το Ιράν
- Ο Πούτιν «δείχνει» ποιό επάγγελμα δεν πρέπει να αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη, vid
- Κιβωτός του Κόσμου: Ένοχος και στο Εφετείο ο π. Αντώνιος – Φυλάκιση 9,5 ετών μετατρέψιμη σε χρηματικό ποσό
- Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε γυναίκα και δύο παιδιά
- Συνάντηση Μητσοτάκη Ινδού πρωθυπουργού: Η Ελλάδα επιθυμεί να συμμετάσχει στον οικονομικό διάδρομο IMEC
- Παπασταύρου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Ελλάδα: «Γινόμαστε στρατηγικός εταίρος και για την Αμερική»
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
- Μητσοτάκης: «Σύντομα οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις στα social media» – Τι είπε για ΤΝ









